PRINC FILIP POTRESEN DOGAĐAJIMA NA KOSMETU: Srpska zajednica se nalazi u sve gorem i gorem položaju, a NATO to pasivno gleda!

Autor:

Vesti

13.10.2021

21:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Filip Karađorđević oglasio se povodom današnjih dešavanja na severu Kosova.

Republika

Foto: printscreen/facebook

Princ Filip se oglasio povodom događaja na KiM

Princ Filip je na Tviteru na engleskom i srpskom jeziku osudio akciju kosovske policije.

- Tužne i zastrašujuće scene koje smo danas videli na severu Kosova i Metohije, na žalost, samo su kontinuirani nastavak neodgovornog i sramnog ponašanja kosovskih institucija, ali i predstavnika Međunarodne zajednice na Kosovu - napisao je princ Filip Karađorđević.

On je prokomentarisao ponašanje Kfora i Euleksa.

- Činjenica je da NATO-Kfor i Euleks pasivno posmatraju nedopustivo maltretiranje i zastrašivanje srpske zajednice koja se iz godine u godinu nalazi u sve gorem položaju - smatra princ Filip.

 

 

Prokomentarisao je i ranjavanje Srećka Sofronijevića i kamenovanje kuće jedine Srpkinje u Peći, kao i maltretiranje Dragice Gašić u Đakovici.

- Kosovska policija danas je pucala na gospodina Srećka Sofronijevića koji je obavljao jesenje radove u svojoj njivi i mogao je smrtno da strada. Juče je u Peći kamenovana kuća jedine Srpkinje koja živi u ovom gradu, svedoci smo višemesečnog maltretiranja jedine Srpkinje u Đakovici - navodi princ Filip.

Smatra da ukoliko ne reaguju na ovakve situacije, Kfor i Euleks će biti odgovorni za izazivanje bezbednosne nestabilnosti.

- Ukoliko Kfor i Euleks brže i odlučnije ne reaguju i ne spreče bezakonje i nasilje koje nad srpskom zajednicom sprovode aktuelne kosovske vlasti, biće saučesnici u izazivanju ogromne bezbednosne nestabilnosti u južnoj srpskoj pokrajini - napisao je na Tviteru princ Filip Karađorđević, prenosi Kosovo Onlajn.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mlk

14.10.2021 05:41

On je jedini predstavnik kraljevske porodice koji se javno oglasava,bravo za princa Filipa.Da nastavi svoj medijski put da pokaze da mu je stalo do naroda ,a narod ce to znati da ceni,

Andreja

14.10.2021 08:05

Da li se i u evropskim gradovima vrši ovakvo maltretiranje, zastrašivanje i teror naroda?