AKO SREĆKO NE PREŽIVI NASTAĆE HAOS! Građanka Kosovske Mitrovice otkrila kakvo je pravo stanje: Ljudi su uznemireni!

Autor: Republika

Vesti

13.10.2021

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policija lažne države Kosovo, praćena jedinicama ROSU, upala je danas u severnu Kosovsku Mitrovicu.

Foto: Printscreen

ROSU puca na Srbe

"Do zuba naoružani" specijalci i pripadnici policijski snaga pucali su bojevom municijom, ispaljivali suzavac i šok bombe na Srbe koji su se okupili da odbrane svoj grad.

Ana, studentkinja iz Kosovske Mitrovice, rekla je za Mondo da su usred ovih nereda ulice pune naših građana.

- Sve je počelo tako što je ROSU upala i htela da zatvara prodavnice i apoteke zbog navodne švercovane robe - istakla je ona i dodala:

- Svi su izašli na ulice i barikade su na svim ulazima u grad. ROSU je blokirala most kod Dudinog krša, a ostali ulazi su blokirani od strane građana - rekla je Ana, prenosi Mondo.

Foto: Privatna arhiva

Srećko Sofronijević teško ranjen

Za teško ranjavanje Srbina Srećka Sofronijevića, kaže da su svi čuli i da zbog toga vlada velika zabrinutost kod naših građana.

- Koliko god samo navikli na ovo, ljudima nije baš svejedno. Pričaju da ako ne daj Bože taj dečko premine nastaće haos, jer su ga upucali s leđa, a još šestoro je završilo u Hitnoj da ja znam - rekla je ona.

Ona je dodala da je zaključana i banka, pa da trenutno ništa ne radi u Kosovskoj Mitrovici.

Podsetimo, u Severnom delu Kosovske Mitrovice i Zvečanu pripadnici policije tzv. Kosova za ekonomski kriminal i carine, praćeni jedinicama ROSU, zatvorili su više prodavnica na taj način izazvali reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Došlo je do sukoba građana koji negoduju, pre svega muškaraca sa specijalnim jedinicama policije, koje su stigle kao asistencija policiji. Bačene su kamenice i šok bombe, zapaljeno je najmanje jedno službeno vozilo sa RKS tablicama, dok je na više civilnih vozila pričinjena materijalna šteta, prenosi kosovski medij.

Direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju Petar Petković se oglasio i rekao da je ovo "teror".

- Juče su po nalogu psihopate Aljbina Kurtija, policajci zajedno sa pripadnicima ROSU koji su bili do zuba naoružani i opremljeni bojevom municijom, uputili su se i upali ponovo na sever Kosova - Kosovsku Mitrovicu i Zvečane. Imamo na desetine povređenih naših ljudi.  Povod za ovu akciju je nekakvo krijumčarenje robe, a zapravo kada vidite da je cela Kosovska Mitrovica zasuta rafalima, jasno vam je da je reč o nameri Kurtija da se započnu sukobi mnogo većih razmera - rekao je Petar Petković, direktor Кancelarije za Кosovo i Metohiju i dodao da je Kurti prevršio svaku meru ovakvim ponašanjem.

- Dok sada ovo govorim, naši lekari se bore za život Srećka Sofronijeviće i daće Bog da preživi i da naši lekari spasu život ovom hrabrom čoveku. I to je politika psihopate Kurtija. Na Kosovu i Metohiji se danas ukida sloboda kretanja za naš narod, ide se na goloruki narod drugim cevima. Pod izgovor nekakvog krijumčarenja, ranjavaju naše ljude. Ranjavanjem Srećka Sofronijevića pala je prva kap krvi, i to srpske krvi, na Kosovu i Metohiji. Tražimo da se ispune svi briselski sporazumi-  istakao je Petković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading