ZABRANJENI SNIMAK KOJI JE GODINAMA SAKRIVAN OD JAVNOSTI: Zvezdan Jovanović detaljno objašnjava kako se spremao da ubije Zorana Đinđića

Autor:

Vesti

07.10.2021

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ubica Zorana Đinđića Zvezdan Jovanović je na Fruškoj gori pokazao mesto na kom je isprobavao pušku desetak dana pre ubistva premijera.

Republika

Foto: Tanjug/D. ANTONIĆ/Pixabay.com/Fotomontaža/E.D.

Zoran Đinđić

 

Atentat na Zorana Đinđića opet je dospeo u žižu javnosti nakon sramnog čina Dragana Vasiljkovića.

Naime, Vasiljević, poznatiji kao Kapetan Dragan, pokrenuo je na Terazijama pre neki dan sramnu peticiju kojom zahteva da  Zvezdan Jovanović koji je osuđen za ubistvo Đinđića, izađe iz zatvora.

Snimak na kom Jovanović govori o pripremi atentata na Đinđića u prisustvu advokata, istražnog sudije, tužioca i inspektora na Fruškoj Gori ponovo je došao u žižu javnosti.

Reč je o snimku koji je emitovan tokom akcije "Sablja", ali je godinama bio zabranjen za prikazivanje.

 

Jovanović je pred kamerama jedino priznao da je vežbao pucanje iz snajpera, dok na pitanje da li je on usmrtio premijera, nije hteo da odgovori.

- Gde je tačno šta bilo, da li se sećaš? - upitala ga je žena policajac, na šta je on odgovorio: - Ma nemam pojma ni ja tačno. Najverovatnije da sam na toj novini isprobavao, da, tu sam pucao. To je to - rekao je on tada.

Nakon toga, ona ga je pitala da li je bio sam ili je još neko bio u njgovom društvu, a on je rekao da je s njim bio i njegov kum Mile Luković, a na pitanje policije da li je to oružje kojim je premijer ubijen, Jovanović se samo nasmejao i rekao da neće reći ništa više od onog što je rečeno u istrazi.

Jovanović je osuđen kao ubica premijera Đinđića na 40 godina, u prisustvu svog advokata, istražnog sudije, tužioca i operativca UBPOK-a 2003. godine

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mile

08.10.2021 06:43

Sad ce novinari ovu temu da rastezu ko onu pevacicu

Bolesni ljudi

08.10.2021 08:37

I ovog zlocinca neko zeli da vidi na dlobodi ?!!

Odgovori 16 6