HEROJ SA KOŠARA DRAGUTIN DIMČEVSKI PORUČUJE: Srbija ne treba da povlači svoje trupe, KiM je okupirana teritorija, ali neće zauvek biti!

Autor: Republika

Vesti

26.09.2021

13:00

Penzionisani zamenik komandanta 53. graničnog bataljona Dragutin Dimčevski za Kosovo onlajn navodi da se "pozivu Tirane za povlačenjem srpskih oružanih snaga sa administrativnih prelaza neće i ne može izaći u susret".

youtube.com/kurir/printscreen

Dragutin Dimčevski

- Pratim situaciju i u potpunosti podržavam sve mere koje je poduzelo naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Vučićem u cilju smirivanje situacije. Dobro je što su naše oružane trupe u stanju pripravnosti i treba da budu dole, kako bi pružile i moralnu podršku našem napaćenom narodu na Kosovu - kaže Dimčevski.

O samom zahtevu Tirane, kaže da je upravo Albanija bila ta zemlja koja je zdušno podržala OVK u napadima na srpske trupe tokom 1998. i 1999. godine.

- To znam iz ličnog iskustva, jer sam kao vojnik učestvovao u borbenim dejstvima tokom 1998. i 1999. godine. A, što se tiče naših helikoptera i migova koji su leteli uz administrativnu liniju, bilo mi je puno srce kad sam ih video, i ne vidim šta je sporno kada lete u našem vazdušnom prostoru. Ja sam to više puta ponovo, Kosovo je za mene okupirana teritorija, ali neće tako ostati zauvek - rekao je Dimčevski.  

Komentari (1)

Loading
Agim

26.09.2021 15:15

Pa vi druźe voiniće sa kośarama, izgubiliste rat, ne moźeta de budite heroi ,heroi su ostali tamo .a vi Ste pobegi ,i posle vaše Avione, vidičete opet Avione Nato aliance, pa šta posle.