KURTI SRBE NAZVAO PALIKUĆAMA I ZLOČINCIMA: Lažni premijer optužio našu zemlju za požar u Zubinom Potoku! (FOTO)

Autor: Republika

Vesti

25.09.2021

12:32

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da su napadi na centre za registraciju vozila u Zubinom Potoku i Zvečanu "akcije koje podstiče Srbija".

Tanjug/AP

Aljbin Kurti

Kurti je na Fejbuku napisao da je preliminarna istraga pokazala da je požar u prostorijama Registracionog centra Zubin Potok podmetnut.

- Bacili su i dve ručne bombe u Zvečan, takođe u zgradu Registracioniog centra, ali srećom nisu eksplodirale. Pojedinci ili grupe čije kriminalne aktivnosti ugrožavaju vladavinu prava, reda i javne bezbednosti napadaju našu državu i narušavaju mir. Jasno je da ih podstiče i podržava Srbija, tamošnji autokratski režim. Nažalost, pred očima međunarodne zajednice, Srbija koristi građane Kosova da izazove ozbiljan međunarodni sukob - naveo je Kurti, prenosi Kosovo Onlajn.

On je dodao da napadi "palikuća i zločinaca neće biti tolerisani".

- Kosovska policija je stručna institucija koju treba da poštuju svi. Pozivam građane, posebno severno od Ibra, bilo da su Srbi, Albanci, Bošnjaci ili Romi, da se smire i sarađuju sa kosovskim institucijama - poručio je Kurti.

 

 

Komentari (0)

Loading