PRIPADNICI ROSU MALTRETIRALI SVEŠTENIKA SPC: Albanski policajci vikali na Srbina i pretili dugim cevima!

Autor: Republika

Vesti

23.09.2021

18:33

Pripadnici specijalne kosovske policije na Brnjaku nisu dozvolili danas svešteniku SPC Jovici Vlaškoviću da peške prođe putem u obližnje selo i održi opelo, i ne samo to već je doživeo i priličnu neprijatnost u komunikaciji sa policajcima.

youtube.com/Kosovo Online

Jovica Vlašković

- Nisu hteli da nas puste. Rekli su, ubedite vaše Srbe da maknu kamione pa ćemo onda mi vas da pustimo. Objasnili smo im zašto idemo i gde idemo, ali nisu hteli ni da čuju. Tražili su od nas da se vratimo nazad, rekli da nema prolaza ni za pešake, dok se ne maknu kamioni, koje je neko postavio, ne znamo ko. Eto nisu dozvolili ni svešteniku u svojoj parohiji da obavi opelo, to selo uopšte nije daleko od odavde, a kasnili smo dva sata - priča sveštenik Vlašković, prenosi Kosovo Onlajn.

Kako kaže, u jednom trenutku su pripadnici Rosu počeli i da viču na njih.

- Samo što nisu počeli nogama da nas udaraju, onako sa puškom, sa cevkom, na šiptarskom marš da se sklonimo s očiju. Nikakav razlog, povoda nisu imali za to, bilo im je krivo, nikakav razlog - naveo je sveštenik Jovica Vlašković iz Zubinog Potoka.

Komentari (2)

Loading
kiki

23.09.2021 21:33

Siptarima n treba razlog. Razlog je sto smo Srbi, sto smo pravoslavni. Osilili su se previse, da im se ne obije o glavu. Ne znaju oni da se zlo uvek razbije o glavu onom ko ga cini.

Keti Srpkinja

24.09.2021 03:16

Joj kad vam Ameri odu, biće beste noge us... vas!!!