DRSKOSTI ALBANACA NIGDE KRAJA! Oglasio se ministar policije samozvane države Kosovo povodom dešavanja na Jarinju i Brnjaku!

Autor: Republika

Vesti

20.09.2021

10:17

Policija tzv. Kosova i ministarstvo unutrašnjih poslova u Prištini počela je jutros da skida srpske tablice sa svih vozila, a Jarinje i Brnjak su okupirali specijalci ROSU.

printskrin

ROSU navodno obezbeđuju sprovođenje Sporazuma o slobodi kretanja

Jutros se ovim povodom oglasio i Dželjaj Svečlja, ministar policije u Vladi samozvane države Kosovo i rekao da je ROSU na terenu kako bi se "realizovao Sporazum o slobodi kretanja, pre svega pitanje registarskih tablica".

Svečlja je to napisao na svom Fejsbuku i dodao da je akcija preduzeta kako bi se omogućilo slobodno kretanje građana po isteku ugovora od 14. septembra 2014. godine "kojim se obavezuje obezbeđivanje registarskih tablica sa oznakama Srbije", prenosi Koha.

Prema njegovim rečima, "od 15. septembra u saobraćaju nisu vozila sa oznakama KS navodeći da su jedine legalne tablice one sa oznakom RKS".

- Situacija je mirna. (tzv.) Kosovska policija preduzima sve potrebne operativne i logističke mere kako se ne bi ometalo kretanje ljudi - rekao je Svečlja.

Komentari (1)

Loading
Mislite o tome

20.09.2021 23:17

Pa jel rece Zalosna Sova posle posete Merkelovice da Kosovo Evropi nije prioritet - u prevodu, vadite oci sami kako znate - dakle, oni zmure, Kosovo i dalje vodi svoju politiku, jer, za razliku od nekih, itekako zna sta hoce!