JANKOVIĆ PRONAŠAO JOŠ ČETIRI ZGRČENA POKRETA

Autor:

Vesti

10.12.2017

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Saša Janković potvrdio je svoju beznačajnost na političkoj sceni udružujući se sa potpunim marginalcima. Tako je proteklog vikenda odlučio da zbije (čitaj: zgrči) redove sa šefovima četiri pokreta za koje verovatno da su jedva čuli i u njihovim mesnim zajednicama!

RepublikaFoto: Tanjug/F. KRAJINČANIĆ
Pogodite ko su ovi ljudi? Dobro pitanje za kviz

Sporazum su potpisali lideri Pokreta za preokret Janko Veselinović (poslanik koji je ušao u parlament uz Borisa Tadića), Šumadijske regije Saša Milenić, Novog pokreta Rešad Hodžić i Pokreta protiv diktature Tijana Hegić. Janković je sa njima dogovorio saradnju, a zajedno su najavili i povezivanje sa drugim pokretima istog opredeljenja.

- Cilj nam je da promenimo metod vlasti od koga nam se grči želudac, nećemo stati, vratićemo spokoj u naše domove. Rezervnu državu nemamo, verujemo u uspeh i nećemo se zaustaviti - rekao je Janković.

Pošto je rešio da najpre aktivno bojkotuje lokalne izbore u pet opština (šta god mu to značilo), Janković je odradio još jedan očajnički potez, suočen sa potpunim rasulom svog pokreta. Analitičar Branko Radun za Srpski telegraf ocenjuje kao jalov pokušaj stabilizacije rejtinga koji rapidno pada iz dana u dan.

- Ti pokreti su beznačajni, niko nije čuo za njih, lokalnog su karaktera i deluju kao nevladina organizacija. Janković udruživanjem sa takvim ljudima pokušava da pošalje sliku kako mu pokret nije u rasulu, već da je on nekakav stožer okupljanja opozicije. Većina potpisnika "Apela 100" nije više sa njim, a ovo je samo poruka Jankovića da još nije gotov, da mu ljudi još prilaze sa željom da se udružuju. On ovim, između ostalog, hoće i da ojača svoju poziciju pred eventualne pregovore o koaliciji sa Đilasom ili Jeremićem - poručuje Radun.

Inače, Janković je sa svojim pokretom juče u Knez Mihailovoj obeležio Dan ljudskih prava, gde je demantovao, doduše ne baš ubedljivo, tvrdnje da na lokalne izbore u pet opština ne izlazi zato što nije mogao da prikupi ni potpise ni kandidate za odbornike. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Mare

10.12.2017 18:31

Ovaj je pao na niske grane.

gaga

10.12.2017 19:08

@Mare - stvarno ovaj pokret je postao sprdnja

dunjabojic1946

10.12.2017 21:50

@Mare - BOlje 4 nego nijedan. Ako se grče, bar da se zajedno zgrče.

milos

10.12.2017 18:34

Oni ovako zgrceni tesko da ce se oporaviti za ove izbore