PREDSEDNIK VUČIĆ O DEŠAVANJIMA U CRNOJ GORI: Dok sam živ neću dati na Srbiju!

Autor: Republika

Vesti

05.09.2021

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je gost u emisiji na TV Prva i govorio o najvažnijim državnim i nacionalnim pitanjima.

Foto: Printscreen/TV prva

Aleksandar Vučić o neredima u Crnoj Gori

Predsednik Vučić govori o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori.

- Ustoličenje je završeno. Najavljivane su tenzije, protesti protiv ustoličenje, Cetinje je mesto gde je izražena mržnja prema SPC, ali ne bih rekao da je to stvarna mržnja već indukovana od političara iz Crne Gore. Dobro je da je Vlada promenila odluku u toku noći, bilo je tačno da ne treba da se desi ustoličenje, a onda je noćas ta odluka promenjena. Čestitam Krivokapiću što je to obavljeno - istakao je predsednik.

- Mora da se radi na smirenju tenzija, a naše je da sagledavamo posledice

Zasluge za obezbeđenje i ustoličenje Joanikija pripadaju državnim organima Crne Gore rekao je Vučić i demantovao da su srpski bezbednjaci učestvovali u prebacivanju Joanikija i Porfirija na Cetinje.

 

 

- Naša služba radi svoj posao, skuplja podatke i dostavlja ih nadležnim organima.

Budući da policija juče nije uradila svoj posao, da su komite probile kordone policije predsednik komentariše:

- Policija tek kad mora primenjuje silu. Veoma je važna čijenica da je Vlada Crne Gore uradila svoj posao i doveli do toga da ustoličenje može da se desi u manastiru na Cetinju. Krivokapić je uspeo da izgura - kazao je Vučić.

Republika

Foto: prinstkrin

 

Vučić kaže da je Krivokapić sigurno imao problema i u samoj policiji zbog kadrova privrženih predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću i DPS-u.

- Ne želim da se mešam u unutrašnje stvari Crne Gore - rekao je Vučić na pitanje kako komentariše hapšenje Veselina Veljovića.

Vučić kaže da su zelene zastave koje nose tzv. komite zapravo zastave zelenaša koji su se izjašnjavali kao Srbi.

- Oni nisu bili za bezuslovno ujedinjenje sa Srbijom 1918. godine već za konfederaciju, a kasnije i za očuvanje državnosti Crne Gore. Predvodio ih je Krsto Zrnov. Kasnije su tu politiku preuzele ustaše, odnosno Sekula Drljević i ostali sledbenici ustaške ideologije iz Crne Gore.

Vučić je podsetio i na stvaranje tzv. Hrvatske pravoslavne crkve za vreme ustaša i uporedio to sa forsiranje tzv. Crnogorske pravoslavne crkve.

Republika

Foto: printskrin

 

- Hteli su da odvoje mitropoliju od njene majke, Srpske Pravoslavne Crkve, politički plan koji su pokušali da izguraju, a onda sam im ja bio kriv za to. Prepoznali smo njihov plan, rekli smo im da tražimo samo da narod može da bira i da se zove vernicima Srpske Pravoslavne Crkve - rekao je Vučić.

Predsednik je komentarisao i pojavljivanje Mila Đukanovića na Cetinju.

- Da sam ja bio na tom mestu bio bih obešen, od strane Brisela i ostalih...ovako se ćuti - kaže predsednik Vučić. i dodao:

- Ako je protiv Srba, onda se smatra da je sve dozvoljeno - rekao je predsednik Vučić.

Republika

Foto: printskrin

Milo i Čanak na Cetinju

O susretu Čanka i Đukanovića

Vučić je rekao da je Nenad Čanak otišao u Crnu Goru da "lupa gluposti" i da postoje pokušaji da se Srbija skrene sa dobrog puta, kako ne bi brinula o svom narodu i o svom jeziku, veri...

- Mi želimo najbolje odnose sa Crnom Gorom, nemamo nameru da nekoga pokoravamo. Da odgovorim Đukanoviću: Nećete pokoriti Srbiju! Uvek su napadi dolazili iz Crne Gore, oni su navili da upravljaju Srbijom! Mi nećemo da upravljamo Crnom Gorom, ali dok sam živ neću dati da se Srbija pokori.

Istoričari kažu da je ovakav udar na Srbiju bez presedana.

- Bilo je mnogo udara na SPC. Milo Đukanović sad snažnije udara nego Enver Hodža tada. Sada je Đukanović dobio moj odgovr. Dosta je bilo razaranja Srbije, dosta je bilo poturanje droge, kriminala, dosta je. - ističe predsednik Vučić.

Predsednik je rekao da on priča o srpskom narodu, a da sintagmu "Srpski svet" koristi ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Vučić je rekao da ne želi nikome da se izvinjava.

- Zbog čega da se izvinjavam? Zbog progona 250.000 Srba sa vekovnih ognjišta - rekao je predsednik Srbije.

Foto: printskrin

 

O kandidaturi

Predsednik je najavio kad će biti održani izbori u Srbiji.

- Izbori će biti održani između 3 i 17, ne mogu da budu 10 jer je tada proglašena NDH - rekao je predsednik.

- Ja nisam doneo nikakvu odluku o tome, mi smo spremni da donesemo odluku da kandidujemo ljude koje mogu da pobede. Imaćemo žestoke udare. Tajkuni će hteti da uzmu još novca, mislim da sam jedan od nekoliko ljudi koj ne traži milost.

O napadima na Danila

- Njima je on kriv i što je išao tamo da uči da kuva, jer hoće da uči da se bavi time. Jer vi stvarno mislite da ću da ih molim za bilo šta. Bolje da mene ubijete nego što mi decu napadate na brutalan način svaki dan. Rade to jer znaju da se sekiram samo za decu. 

Predsednik je naglasio da se neće povući pred tajkunima i poručio im da nastave sa napadima jer kako ističe i on nastavlja sa borbom.

Predsednik je, govoreći o stanju medija, rekao da je on najnapadanija politička ličnost u Srbiji i da danas postoji veliki broj opozicionih medija, što nije bio slučaj kada je vladala DS.

Republika

Foto: printskrin

Najavio rast plata i penzija

Rast plata i penzija

Vučić kaže da je Srbija smeta mnogima jer je ekonomski napredovala i postala je lider u regionu.

- Očekuje nas rast plata i penzija. Podstičemo privatne investicije, penzije će biti blizu stopi rasta plata. Zemlja napreduje ekonomski.

O izbornim uslovima

- Nikad suštinski nije bilo razgovora. Ta priča je šuplja. Preko svojih tajkunskih medija su pravili takvu vrstu kampanje protiv Srbije. Narod će na izborima odlučivati ko će biti vlast -kazao je Vučić.

- Njihov jedini plan i program je kako uništiti život Vučiću i njegovoj deci - ističe predsednik.

O ekološkom ustanku

Predsednik se osvrnuo i na najavljeni ekološki protest koji se organizuje 11. sepembra ističući da to nema veze sa ekologijom.

- Taj ekološki ustanak je  njihovo ustajanje jedni protiv drugih , borba između Đilasa i Jeremića, to nema veze sa ekologijom.

O medijima i opoziciji

Predsednik se osvrnuo i na komentara opozicije kako on stalno gostuje na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, rekavši da je on tokom prošle godine na RTS-u gostovao samo tri puta, i da je pritom bila izborna kampanja.

Vidim da su uložili stotine miliona evra za moje svrgavanje. Desetine miliona stranica odštapmpanih protiv mene. Hiljade portala napravljeno je i finansirano od tajkuna i spolja ne bi li se srušila vlast u Srbiji, dovelo "lutkarsko pozorište" na vlast sa ciljem da na vlasti bude neko kao 2008.kada je obezbeđeno da Srbija nema reakciju na jednostrano proglašenje nezavisnosti tzv. Kosova - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

Dragan Đilas i Jelena Obućina

Vučić je komentarisao i fotografiju lidera SSP Dragana Đilasa i voditeljke Jelene Obućine.

- To je novinarka sa njegove i Šolakove televizije. Te slike je objavio gost kafane jer je bio zaprepašćen. Mislio je da su to nezavisni novinari - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Milica

05.09.2021 08:40

Nista novo,ja od kada znam za Canka on lupa gluposti

Sofija

05.09.2021 08:40

Мило није успео да спречу устоличења митрополита Јонаикија .

Zeljko

05.09.2021 16:23

Mio Đukanović je izgubio vlast u Crnoj Gori onog trenutka kada je napao Srbiju, Vučića, Srbe u CG i SPC. On će nastaviti da napada ali sve dok je Vučić na vlasti u Srbiji onda srpski narod u Crnoj Gori ne treba da brine ni za šta.

Ivana

05.09.2021 17:02

Aleksandar vučić je jedini koji zaista radi savršeno i koji zaista želi da građani Srbije žive bolje. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.