POPOVIĆ U PODGORICI: Istorijski trenutak za srpski narod!

Autor: Republika

Vesti

04.09.2021

12:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, u Hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici večeras će biti organizovan doček patrijarha SPC Porfirija, kojem će prisustvovati ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović.

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Nenad Popović u Podgorici, ilustracija

Popović je za Tanjug rekao da je u Podgoricu došao na poziv mitropolita Joanikija.

- Ovo je istorijski trenutak za srpski narod. Patrijarh Porfirije prvi put dolazi u našu bratsku Crnu Goru kao patrijarh. To je čin koji demonstrira naše narodno i duhovno jedinstvo i šalje poruku bratstva i ljubavi - rekao je Popović.

Foto: Printscreen/Facebook

Doček patrijarha Porfirija

Patrijatrh Porfirije stigao u Crnu Goru

Patrijarh Porfirije stigao je u Crnu Goru, a njega je na aerodromu u Podgorici dočekao mitropolit Joanikije.

Sveštenstvo i mitropolit Joanikije s radošću su dočekali patrijarha Porfirija, a kako je izgledao njegov doček pogledajte OVDE.

Inače, patrijarha SPC večeras će u Podgorici dočekati najviši crkveni velikodostojnici i vernici, a nakon večernne službe, planiran je kulturno-umetnički program.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Gasa

04.09.2021 12:41

Nie to nikakav istorijski trenutak. Na Cetinju je do sada ustoliceno oko 40 mitropolita i to je normalan i ocekivan dogadjaj. A to sto govori nas ministar je samo dolivanje ulja na vatru koja je vec zapaljena izmedju dva naroda.