ŠEF SRPSKE DIPLOMATIJE ZABRINUT ZBOG SITUACIJE U CRNOJ GORI: Nadam se da neće doći do nemira!

Autor: Republika

Vesti

04.09.2021

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef srpske diplomatije Nikola Selaković izjavio je danas da je zabrinut zbog situacije u Crnoj Gori oko sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, ali je dodao i da se nada da neće doći do ekcesa.

Foto: facebook.com/printscreen

1800 pripadnika policije Crne Gore pokušaće da onemogući incidente, ilustracija

- Zabrinut sam zbog situacije oko ustoličenja mitropolita Joakinija. Nadam se da neće doći do nemira - rekao je Selaković za TV Prva.

On je dodao da svako ima priliku da iskaže neslaganje na dostojanstven, civilizovan način.

- Svaka religija propagira mir, a tako je i sa svetosavljem, pravoslavljem. Važno je da ustoličenje odiše porukama mira, kao i da sve protekne u mirnoj atmosferi, ali videćemo kako će sve proteći. Važno je i da sa Crnom Gorom gradimo partnerske odnose.

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

Nikola Selaković zabrinut zbog situacije u Crnoj Gori

On je rekao da Srbija poštuje Crnu Goru kao suverenu državu.


- Tamo živi veliki broj pripadnika srpskog naroda, oni su vernici SPC, zato je bitno da prođe sve mirno. Mitropolit Joanikije nije došao iz Timočke krajine ili okoline Vranja. On je rođen u Crnoj Gori, autentičan je predstavnik srpskog naroda iz Crne Gorija. Mitropolija crnogorsko-primorska postoji vekovima - dodao je Selaković.

Foto: Tanjug/AP

Policija Crne Gore pokušaće da sačuva mir

Kordoni policije obezbeđivaće ustoličenje

Operativni štab Uprave policije napravio je plan obezbeđenja s najmanje tri moguća scenarija, kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbednost učesnika verskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, rečeno je nezvanično Vijestima.

Najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika policije i veliki broj pripadnika kriminalističke policije pokušaće da onemogući incidente zbog sutrašnjeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Dejan

04.09.2021 15:21

Nemiri su nazalost poceli ...

Mitko

04.09.2021 17:22

Posaljite Srpsku policiju da smire komite jer crnogorska nije u stanju.