Ministar Vulin iz Stričića: Dok Srbiju vodi predsednik Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana

Autor: Republika

Vesti

29.08.2021

16:11

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Stričićima na Manjači da je srpski narod nepobediv kada je jedinstven i kada o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto bez obzira gde živi.

Tanjug

Aleksandar Vulin istakao da je srpski narod nepobediv kad je jedinstven

- Dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, Republika Srpska će biti čuvana i sačuvana i biti branjena onoliko koliko će biti branjena, čuvana i sačuvana Republika Srbija. Gde god Srbin da živi mora da zna da Srbija brine o njemu i da će brinuti o njemu - poručio je ministar Vulin na centralnoj manifestaciji "56. Kočićevog zbora“ u Stričićima na Manjači. 

Ministar je naglasio da je Republika Srpska nastala borbom srpskog naroda i da je nisu stvorile ni velike ni male sile, da ona nije dogovorena, napisana, potpisana, već da se narod Republike Srpske digao da mu se ne ponovi jasenovački genocid. 

- Narod koji ima iskustva Jasenovca, Jadovna i Prebilovaca nema pravo da dopusti da bilo ko drugi odlučuje o njegovoj sudbini, nema pravo da dopusti da njegovu Republiku Srpsku ponište i unište - rekao je ministar Vulin.  

Istakavši da je bilo i težih vremena, a da su današnja teška, ministar je rekao da su Srbi uvek imali samo jedan odgovor u teškim vremenima - da nađu i iznedre ljude bolje i veće od teških vremena. 

- I tako kada nam kažu da će nam nametnuti zakon po kome ćemo morati da mislimo  kako nam kažu o lažnom genocidu u Srebrenici, mi odgovorimo jedinstvom. Kada nam kažu i nametnu obavezu da spustimo glavu i prestanemo da mislimo kao jedno o sebi, mi odgovorimo jedinstvom. Kada god nam kažu da će drugi odlučivati o nama, a mi budemo jedno od Beograda do Banjaluke i svuda gde Srbi žive, onda je srpski narod nepobediv - istakao je ministar Vulin. 

Dodao je da ne preteći nikome, Srbi stvaraju zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom. 

- Jer to je srpski svet, jedinstven politički narod koji o najbitnijim nacionalnim pitanjima misli isto bez obzira gde traje, bez obzira gde živi. Kada mislimo jedni na druge i jedni o drugima, kada nas svaka rana boli, kada nas svaki uspeh raduje. Ne preteći nikome stvaramo zajednicu, jedinstven politički narod koji je u stanju da se nosi sa svakakvim zlom i nepravdom - zaključio je ministar Vulin. 

Centralnu manifestaciju "56. Kočićevog zbora" sa ministrom Vulinom obišao je i srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.

Tradicionalna manifestacija "Kočićev zbor“ održava se od 1965. godine, poslednje nedelje avgusta, a posvećena je narodnom tribunu i književniku Petru Kočiću.

Komentari (0)

Loading