CRNA GORA POOŠTRILA EPIDEMIOLOŠKE MERE! Evo šta je sad potrebno za ulazak u ovu državu!

Autor:

Vesti

20.08.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlade je stoga donela je nove, dosta oštrije epidemiloške mere, zbog porasta broja obolelih od korone.

Republika

Foto: pixabay.com

Postojeće mere se ne odnose na građane Srbije

Ulazak u Crnu Goru omogućava se crnogorskim državljanima i strancima samo ukoliko poseduju dokaz o vakcinaciji makar jednom dozom vakcine protiv kovida, negativan PCR test ne stariji od 72 sata ili antigenski ne stariji od 48 sati, ili dokaz o preležanom kovidu (da je prošlo ne manje od 14 dana i ne više od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa).

Ko ovo nema, moraće u dvonedeljni karantin.

- Ukoliko lica, bez obzira na to da li su naši državljani ili stranci, sa stalnim mestom boravka u Crnoj Gori, ne poseduju nijedan od četiri dokaza, upućuju se u četrnaestodnevnu samoizolaciju koju je moguće prekinuti nakon šestog dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test - navedeno je.

Međutim, ova pravila neće važiti za državljane Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Severne Makedonije.

Iz tih zemalja će se u Crnu Goru i dalje ulaziti bezuslovno, a to se odnosi i na Crnogorce koji se vraćaju iz tih država.

Svadbe, rođendane, i druge privatne proslave mogu se održavati samo ukoliko organizatori i gosti poseduju jedan od gore navedenih dokaza. Isto je potrebno da ljudi imaju ukoliko žele da idu u bioskop, pozorište ili neki drugi kulturni objekat. 

Preporuka Vlade je da trajanje školskog časa bude ograničeno na pola sata.

Sahrane se obavljaju uz zabranu primanja saučešća uz prisustvo najviše do 10 lica i obavezno nošenje zaštitnih maski.

Ove mere biće na snazi od 21. avgusta do 10. septembra, prenose crnogorske "Vijesti".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading