SUSPENDOVANI LEKARI KOJI SE NISU VAKCINISALI PROTIV KORONE: Doktori koji mogu, a ne žele cepivo su najgori primer za društvo!

Autor: Republika

Svet

20.08.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Siciliji lokalna zdravstverna ustanova suspendovala je 49 lekara za koje je utvrđeno da se još uvek nisu vakcinisali protiv kovid-19.

Foto: pixabay.com

Lekari suspendovani jer nisu želeli vakcinaciju, ilustracija

- Lekar koji može, a izbegne da se imunizira, najgori je primer za društvo. Vakcinacija je ne samo akt lične zaštite već i neophodna mera koju svaki lekar mora da preduzme da bi zaštitio svoje pacjente i kolege - izjavio je direktor regionale zdravstvene ustanove Anselmo Mededu.

Slučaj suspendovanih lekara na Siciliji nije usamljen. Širom Italije sprovodi se slična mera, jer prema odluci vlade od ove godine, medicinsko osoblje je obavezno da se vakciniše, u protivnom biće suspendovani, bez plate, ili raspoređeni na radna mesta gde ne dolaze u kontakt sa pacjentima.

Oko hiljadu suspendovanih lekara već je pokrenulo tužbu protiv ove mere.

Foto: Tanjug/AP

Doktori koji nisu primili vakcinu loš primer za društvo

Prema pisanju agencije, u Italiji ima još oko 45.000 medicinskog osoblja koji nisu imunizirani.

Suspenzija nevakcinisanog medicinskog osoblja nije samo pitanje postovanja ili izbegavanja epidemioloških mera, već zadire i u drugi problem sa kojim se Italija suočava godinama - nedostatak lekara i medicinskih sestara.

U ovom trenutku nedostaje više od 60.000 medicinskih sestara.

Među zaposlenim medicinskim osobljem, u bolnicama je mnogo stranaca, a više puta su putem svojih sindikalnih organizacija tražili bolje plate i uslove rada.

U italijanskim bolnicama već sada nedostaje lekara, a prema procenama, oko 20.000 lekara specialista će nedostajati narednih godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Rodoljub

20.08.2021 16:08

Sramota! Zar suspenzija za lekare sa integritetom i strucmnim misljenjem? Zemljo - otvori se! Puna podrska svima koji slobodno razmisljaju i ne potpadaju pod fabrikovanu paranoju.

JA

20.08.2021 19:13

Bravo ljudi... Mislite svojom glavom... Imuni sistem neka odradi svoje... Kovid je smešna stvar. Koliko ljudi umire od kardiovaskularnih bolesti, kancera itd... Ovo je smešno...