SAKUPLJEN NOVAC ZA LEČENJE MALOG BOŠKA GULETE! Još jedno srpsko dete prima najskuplji lek na svetu! BRAVO SRBIJO!

Autor:

Vesti

17.08.2021

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je još jednom pokazala svoju humanost!

Republika

Foto: Printskrin

Boško Guleta

Mali Boško Guleta star samo sedam meseci, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, moći će da primi najskuplji lek na svetu, koji sprečava progresiju ove bolesti, zahvaljujući humanim ljudima koji su za kratko vreme vreme uspeli da skupe čak 2,4 milion evra. Toliko naime košta lek "zolgensma".

On će do kraja nedelje otputovati  u Budimpeštu kako bi bio primljen u bolnicu, saznaje Objektiv.rs. 

Ovu informaciju za Objektiv je potvrdio njegov otac Janko Gugleta.

- Sakupljen je novac za Zolgensmu. Fali još 120.000 evra za troškove, računi za to stižu kasnije. Boško bi trebalo do kraja nedelje da otputuje u Budimpeštu - rekao nam je otac dečaka.

Podsetimo, krajem maja ove godine objavljena je vest da se u Srbiji pojavila još jedna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije (SMA). Radilo se oo malenom Bošku Gugleti.

Dva i po meseca strahovalo se da li će biti sakupljeno oko 2,4 miliona evra kako bi se spasio život koji samo što je počeo.

Novac za sedmu SMA bebu je sakupljen ali osmu bebu, Vanju Malović, tek čekaju strah i neizvesnost jer i ona mora da primi “zolgesmu” kako bi preživela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading