(FOTO) BRAVO ANĐELE! Mala Sofija srećna i nasmejana dočekala drugi rođendan!

Autor: Republika.rs

Vesti

27.05.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica Sofija Markuljević koje je ujedinila Srbiju prošle godine, proslavila je drugi rođendan nasmejana i srećna.

RepublikaFoto: printskrin/instagram
Mala Sofija

Svećice je oduvala sa roditeljima, a tata Stefan i mama Marija podelili su fotografije sa proslave.

Malena heroina, koja je na lečenje "Zolgensmom" u Los Anđelesu otišla sa dijagnozom SMA tip 1, koja je jedva pomerala glavu, sada je pozirala na svom rođendanskom slavlju, obučena u belu, čipkastu haljinicu. Prognoze za ovu bolest bile su da neće doživeti drugu godinu, a ona je uspela da pobedi sve nedaće.

Da podestimo Sofija Markuljević rođena je 25. maja 2019. godine, a tokom prvog meseca života izgledala je kao i sve zdrave bebe. Ipak, već u drugom mesecu, Sofija je prestala da pomera ruke. Pedijatar ju je tada uputio na neurološki pregled.

Zahvaljujući izuzetnoj stručnosti lekara, sa dva i po meseca je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest - spinalna mišićna atrofija tip I.

Kako bi dobila gensku terapiju koja će joj spasiti život, za njeno lečenje trebalo je da se sakupi neverovatnih 2,4 miliona dolara. Njenoj borbi za život priključila se cela Srbija, a ova predivna devojčica imala je 15 meseci kada je otputovala po najskuplji lek na svetu - Zolgensmu, u SAD.

Vratila se pre mesec dana, kao devojčica koja može da sedi, okreće se, priča, podiže ručice i nogice, spremna da nastavi sa svojom borbom, razvija se i napreduje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading