MARINIKINA MRŽNJA PREMA SRBIJI NEMA GRANICE: Srbi su držali Hrvate u KONCENTRACIONIM LOGORIMA! (FOTO)

Autor:

Vesti

17.08.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavna zastupnica antisrpske genocidne histerije, potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepič, godinama je trenirala svoje veštine u propagandnom ratu protiv naše zemlje. Tako je, svojevremeno, došla do fiktivne informacije da su tokom rata u Hrvatskom srpske vlasti na teritoriji Srbije, konkretno u Vojvodini, držale koncentracione logore za mučenje hrvatskih zarobljenika.

Republika

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Marinika Tepić

Ovo njeno "otkriće" kao glavni, lažni dokaz za postojanje fantomskih logora u okolini Zrenjanina, u kojima su navodno zlostavljani Hrvati, poslužilo je Hrvatskom kulturnom veću (HKV) iz Zagreba da konstruiše bolesnu srbofobnu priču o iživljavanju Srba nad nedužnim stanovnicima lijepe njihove.

Naime, u tekstu iz oktobra 2009, objavljenom na sajtu HKV pod naslovom "Tko je ubijao Hrvate, a danas prešućuje", stoji da je zvanični Beograd držao pripadnike hrvatske nacionalnosti zarobljene u koncentracionim logorima nedaleko od Zrenjanina, tačnije u naseljima Stajićevo i Begejci (današnji Torak).

Potpisnik ovog teksta poziva se na profesionalno iskustvo Marinike Tepić koja je, kako ističe, kao mlada novinarka slučajno došla do dokaza o postojanju dva mesta u kojima su tobože mučeni hrvatski zarobljenici.

"Koliko je (ne)postojanje konc-logora bila tab- tema u Srbiji (a ni danas nije ništa bolje), najbolje svedoči i ovo: Marinika Čobanu (devojačko prezime Tepićeve, prim. aut.) kao mlada novinarka 2002. godine pukim slučajem saznala je da su u Stajićevu i u Begejcima krajem 1991. godine postojali logori za Hrvate. Ona je, naime, došla da izveštava o podizanju crkve u susednom selu", navodi se u ovom "istraživačkom" radu koji, da bi potkrepio ovu tvrdnju, citira Tepićkine reči:

Sasvim slučajno sam u razgovoru sa meštanima saznala da nijedan sveštenik ne želi da osvešta tu pravoslavnu crkvu iz prostog razloga što su cigle koje su u nju zazidane dobijene od susednog sela Begejci, i to od građe štala gde su se nekad nalazili hrvatski zarobljenici, odnosno logoraši.

Kako dalje stoji u tekstu, po ovome se može jednostavno zaključiti da su Hrvati bili smešteni u štalama za stoku, a cigle tih štala, kako se dodaje, srpski neimari ugradiše u pravoslavnu bogomolju. Morbidno, cinički i sramotno, prenosi Objektiv.

Republika

Foto: Printscreen

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading