DRAGANU RISTIĆU IZ SURDULICE HOBI JE SKUPLJANJE DETELINA SA ČETIRI LISTA! Ima ih tačno 1.900! DEO ŽELI DA POKLONI NOVAKU ĐUKOVIĆU

Autor:

Vesti

14.08.2021

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Surduličanin Dragan Ristić je čovek sa možda najneobičnijim hobijem u Srbiji.

Foto: printskrin

 

Naime, on već godinama skuplja deteline sa četiri lista, za koje se veruje da donose sreću, a kako objašnjava, dosad ih u kolekciji ima čak 1.900.

- To je jednostavno neka opsesija koja zavlada čovekom i ne može da se otrgne od toga. Naći detelinu sa četiri lista je dosta komplikovano. Zašto? Nauka kaže da je to genetska mutacija kod deteline, i da se na nekih desetak hiljada jedinica deteline sa tri lista nađe jedna detelina sa četiri lista - kaže Dragan Ristić, profesor matematike u penziji.

Veruje se da četiri lista na detelini simbolizuju veru, nadu, ljubav, sreću.

Profesor matematike u penziji nalazio je i deteline sa više listova. Što ih je više, kažu, više je i sreće.

- Hvala Bogu jesam srećan, i ja i moja porodica. Zato sam odlučio da poklanjam ljudima, ja sam do sada između 200 i 300 tih detelina poklonio - dodaje Dragan.

I u svetu i kod nas postoje mnoge legende u vezi sa detelinom, najprisutnija je da, kada se nađe, treba je čuvati uz sebe, za sreću i napredak.

Dragan Ristić ima posebnu želju.

- Želja mi je da Novaku Đokoviću za odlazak na Ju-es open, napravim lepu kolekciju detelina sa četiri lista. Zato što on ima sve za vrhunskog i najvećeg svetskog igrača i sve je to tako, i ja ne sumnjam u njega. Ali za Ju-es open će mu trebati malo i sreće - iskren je Dragan.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Европски ЗВЕЗДАШ

15.08.2021 14:30

И ја убране детелине са четири листа скупљам и уграђујем у моје уметничке слике, а на међународној изложби минијатура у Мајданпеку добио сам и цертификат за визит карту са детелином са четири листа и желим успешном налазачу дуг живот и здравље с поздравом: С Р Е Ћ Н О !