ŠEST hobija za ljude pod velikim stresom: Opuštaju, umiruju i čine da zaboravite na sve probleme!

Autor: stil.kurir.rs, Republika

Lifestyle

18.08.2020

16:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Terapija hobijem je priznata metoda prevencije i lečenja neuroze i depresije, ali i sjajan način da se ljudi koji su pod velikim stresom svakodnevno, maksimalno opuste.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sledećih 6 hobija su savršeni za to!

1. Origami

Umetnost pravljenja figura od papira zahteva koncentraciju i strpljenje. U isto vreme, ovaj proces ne zahteva emocionalni stres, naprotiv - dovodi misli u red za kratko vreme i umiruje nervni sistem.

2. Pletenje

Da biste počeli sa pletenjem, ne trebaju vam specijalne veštine niti velika ulaganja. Dovoljno je da kupite igle i vunu, i da pogledate nekoliko video uputstava. Već posle nekoliko redova zaboravićete na sve probleme!

 

 

 

3. Pravljenje slajma

Jedna od najzanimljivijih inovacija modernog doba jeste ova zanimljiva plastična masa koju ćete s uživanjem oblikovati. 

4. Slikanje i bojenje

Ako imate talenta za slikanje, odlično. Ako ne, savršen izbor su bojanke za odrasle koje će vas osloboditi stresa i smiriti vam živce.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

5. Keramika

Nauka je odavno dokazala jaku vezu između fine motorike i aktivnosti mozga. Ručni rad tako pomaže da se izborimo sa emocionalnim stresom i pronađemo mir. Ovaj hobi zahteva malo ulaganja, ali će vam se svakako isplatiti.

6. Vezenje

Monotoni pokreti prilikom vezenja oslobodiće vam misli i opustiti mozak. Kako će na kraju izgledati ne mora da vam bude važno, važno je to što ćete se smiriti tokom samog procesa vezenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading