NEVAKCINISANI ĐACI MORAĆE JEDNOM NEDELJNO DA RADE TEST NA KORONU! Udar na roditeljski džep od 300 evra mesečno!

Autor:

Vesti

08.08.2021

07:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tanja Jovanović, virusološkinja i članica Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19, rekla je da će svi đaci stariji od 12 godina koji žele da idu u školu, a roditelji ne žele da ih vakcinišu, morati jednom sedmično da rade test na koronu.

 

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

 

- Vrlo je važno da se nastava vrati u realne okvire. Zbog toga je važna vakcinacija đaka. Bila bi velika šteta da i ove godine nastava počne na onlajn platformi. Ukoliko se ne vakcinišu, đaci stariji od 12 godina moraće da bar jednom nedeljno rade testiranje na kovid 19 - kaže u intervjuu za Kurir prof. dr Tanja Jovanović koja podržava predlog dr Kona o odvajanju vakcinisanih i nevakcinisanih đaka starijih od 12 godina.

Nešto slično sprovodite letos sa studentima?

- Naši studenti već imaju letnju praksu iz hirurgije i interne medicine u bolnicama koje su nastavne baze našeg fakulteta. Kako bi im bilo dozvoljen boravak u bolnici, neophodno je da imaju ili potvrdu o vakcinaciji ili negativan PCR test. Imamo veliku odgovornost, jer moramo da zaštitimo i pacijente, i studente, kao i zdravstvene radnike. Naši student su se odazvali pozivu za vakcinaciju, tako da je više od 75 odsto studenata Medicinskog fakulteta u Beogradu vakcinisano, a za one koji su manjina, javjaju se njihovi roditelji da skrenu pažnju da je PCR testiranje skupo - 9.000 dinara. Ali izbor postoji - da dobiju besplatnu vakcinu ili da se testiraju ukoliko ne žele da prime tu vakcinu. Ne smemo da rizikujemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan

08.08.2021 14:01

E da vas vidim!!!