VUČIĆ SE ZAHVALIO SVIM RUDARIMA, A POSEBNO ŽENAMA: Bez vas ne bismo imali ni struje ni grejanja! (VIDEO)

Autor:

Vesti

06.08.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić organizovao je danas prijem povodom Dana rudara.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije se zahvalio okupljenima, poručivši da su danas prisutne žene rudari, junakinje, heroine, žene koje na najbolji mogući način doprinose razvoju Srbije, stopi rasta, napretku i žene koje se svakodnevno bore, ne za svoj hleb, već za hleb cele Srbije.

- Divne žene, hvala što ste danas ovde, ovde su žene rudari, rudarke, naše junakinje, naše heroine koje na najbolji mogući način doprinose razvoju Srbije. Beskrajno sam zahvalan na vašem teškom i odgovornom radu. Mi bez vas ne bismo imali ni dovoljno struje, ni dovoljno grejanja. Ovo su divne žene koje su zaposlene u različitim rudarskim basenima, inženjerke, imamo 135 njih koje ulaze u jamu i koje najteže poslove obavljaju rame uz rame sa muškarcima - rekao je predsednik Vučić.

Predsednik je čestitao praznik - Dan rudara, poručivši da nam rudarstvo danas donosi odlične rezultate i čini 3,5 do 4 odsto BDP-a. Zahvalio se još jednom damama koje su, svojim radom, omogućile da danas možemo da povećavamo minimalne zarade, ali i plate i penzije.

- Hvala vam još jednom, živela Srbija i srećno - poručio je predsednik.

Dan rudara

Samostalni sindikat metalaca Srbije i ove godine, tradicionalno, obeležava Dan rudara svečanim skupom na kojem će se najboljim rudarima za 2021. godinu, iz rudnika Trepča "Zvečan", Rudnika bakra Ziđin - Bor i ogranka Majdanpek, kao i Rudnika Kotango, uručiti priznanja i pokloni.

Prošle godine zbog pandemije nije bilo svečanosti za Dan rudara, dok će ove godine sećanje na štrajk u Senjskom rudniku, koji se dogodio 1903. godine, biti održano u Beogradu.

Biće uručeno osam nagrada, za dve rudarke i šest rudara, koji su njihove kolege proglasile najboljima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Aleksandar

06.08.2021 10:10

Rudari su zasluzili nagrade i prijem kod predsednika!

Petar

06.08.2021 10:15

Rudari, vredni ljudi koji mnogo pružaju našem narodu.

Jelena

06.08.2021 11:32

Ovo je nesvakidasnji poziv za zene! One rade zaista tezak i odgovoran posao! Veoma je njihov posao bitan za sve nas

Eva

06.08.2021 16:44

To su hrabre zene predane teskom poslu