(VIDEO) VAŽAN DAN ZA SRBIJU! Vučić sa predstavnicima UGT Renewables LLC! POTPISAN SPORAZUM!

Autor: Republika

Vesti

02.08.2021

10:47

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima kompanije UGT Renewables LLC, u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Printskri: TV Pink

 

Posle sastanka potpisan je Sporazum o saradnji između Ministarstva rudarstva i energetike Vlade Srbije i predstavnika kompanije.

 

- Čestitam svima koji su doprineli da energetski sektor Srbije postaje napredniji i konkurentniji. UGT Renewables LLC je pravi partner za Srbiju, moj tim i je ćemo sa zadovoljstvom nastaviti da dajemo podršku - kaže Entoni Godfri, američki ambasador.

- Za nas je ovo početak jedne nove ere, ovo je memorandum o razumevanju, predstoje nam ne laki razgovori. Mi bismo na površini od 2.000 hektara imali solarne panele. Ovim bismo smanjili emisiju ugljen-dioksida za 1,9 miliona tona. Pod jedan ova investicija doprinosi ekonomskom rastu, drugo ovim ćemo imati više izvora energije. Industrija nam je sve jača, a potrebe građana su sve veće. I leti se troši struja, kao zimi, što to nije bio slučaj ranije. Nama je potrebno više struje i kao sunce, nadam se da nikome neće da smeta sunce, a očekujem da se pojave takvi stručnjaci. Možemo na ovaj vid energije da računamo. Pod tri ovim ulažemo u Zelenu agendu. Ovaj projekat je veoma važan za privlačenje drugih investicija u našu zemlju  - rekao je predsednik Vučić.

Tanjug/Zoran Žestić

 

Inače, UGT Renewables je kompanija koja se bavi obnovljivim izvorima energije.

Predsetavnici UGT Renewables predvođeni osnivačem i predsedikom Robertom Bermanom krajem marta su ministraki Zorani Mihajlović predstavili su neke od svojih značajnijih ulaganja u svetu i izneli predloge mogućih projekata postrojenja za proizvodnju solarne energije u Srbiji.

Vučić je naglasio danas posle potpisivanja memoranduma, da se nada se da će u najkraćem mogućem roku moći da se potpiše i ugovor sa ovom kompanijom.

- Verujemo, da ćemo sve finasnijske uslove dogovoriti u roku. Veoma je važno, jer Srbija ovakvim reformisanjem svog energetskog sektora i sektora svojih javnih preduzeća. Ovaj projekat je veoma važan i za dalje privlačenje investitora u našu zemlju - naveo je Vučić.

Tanjug/Zoran Žestić

 

 

Što se tiče karbon taksi, objasnio je Vučić, oni su to odložili, mislim da znam razloge što je odloženo, ali što bih se ja svađao sa svima.

- Suština je u tome da bi mi imali probleme, ali bi od nas imali veću štetu Crna Gora i Bosna i Hercegovina. Crna Gora bi imala najveću štetu. Naše je da u međuvremenu menjamo stvari i videćemo kako će to da se razvija. Moramo da pronalazimo rešenje kroz solarne panele i terkom kapacitete. Hoćemo da imamo struju. Vi u pola zemlja okruženja imate da ne znaju šta će sa strujom, pogledajte kakve probleme drugi imaju sa strujom. Gde to mi sebi da dozvolimo? Zato ćemo mi da gledamo da povećavamo naše kapacitete - rekao je Vučić.

Komentari (6)

Loading
Marina

02.08.2021 11:19

Saradnja sa SAD i kompanijama iz te zemlje je na zavidnom nivou i hvala im na tome.

Aca

02.08.2021 13:24

Veoma bitan projekat potpisan za Srbiju.

Jelena

02.08.2021 13:32

Čist vazduh kao osnovni i neophodan parametar dobrog i normalnog života. Mislim da ćemo se ovim izdići na lestvici ulaganja u sopstveni razvoj i doprineti ekologiji.

Ksenija

02.08.2021 17:39

Radujemo se saradnji sa kompanijom UGT Renewables.