PREDSEDNIK VUČIĆ GOST DNEVNIKA: Spreman sam da idem na poligraf, zna narod ko je mafiji stao za vrat!

Autor: Republika

Vesti

01.08.2021

19:35

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić gostuje u emisiji "Dnevnik" na RTS.

printscreen/RTS

Aleksandar Vučić

Predsednik Vučić je na početku govorio o projektu "Otvoreni Balkan" i izjavio da misli da je to istorijska odluka i da se nada da ćemo biti sposobni da je sprovedemo u delo.

On je objasnio da je mnogo toga potrebno da bude urađeno, poput usaglašavanja PDV sistema, carisnkih sistema, da bi se sve spremilo za 2023. godinu.

- Nadam se da ćemo prionuti na posao, mnogo toga je potrebno da se uradi da ne bi bilo granica ka Albaniji i Severnoj Albaniji. To je izvanredna ideja mira i stabilnost, nije nametnuta spolja, nećemo da budemo izolovani i sami kao 90-tih, a i da ne slušamo druge, da ne budemo pokusni kunići, nego da radimo za naš narodi našu zemlju - rekao je Vučić i dodao:

- Vrata su otvorena za sve, mi nikoga ne ćemo da jurimo, nek u Sarajevu i Podgorici objasne kako je kad se čeka na granicama, njihova je odluka, nismo neko ko bi vršio pritisak, ko želi dobrodošao je.

Vučić je govorio i o stopi rasta, i istakao da kada se sabere i prethodna godina, takav rezultat neće imati niko u Evropi.

- Stopa rasta za 2. kvartal je 13,4 posto, a kada saberete prethodnu i ovu godinu, to neće imati niko u Evropi, bićemo najuspešniji, a samo u ovoj godini ćemo biti među prvima. Taj rast nosi veće plate i penzije, uskoro isplaćujemo novac penzionerima i građanima. Usvojićemo i novi budžet, imamo u junu i juli suficit 60 milijardi dinara, manji nam je ukupno deficit, a u februaru mesecu uplatićemo veliki iznos svaom penzioneru u Srbiji, biće 20.000 dinara svakom.

- Penzioneri su uvek razumeli državu, a naša ideja sa poslodavcima da minimalac bude 35.000 dinara, to nije dovoljno ali je više od 150 evra kao ranije. Time ćemo imati prosečnu platu 613 evra, a biće i veća jer će biti povećanja plata u javnom sektoru - rekao je Vučić.

Predsednik Srbije govorio je i o tome koliko je bitno da se privuku investitori.

- Što se tiče Geoksa, dve stvari su tu važne, morali smo prvo da privlačimo investitore, danas imamo kapitalne investicije, danas je drugačije, ali pomoću subvenicja smo imali zaposlene. Što se tiče radnika Geoksa , u 15. ili 20. septembnra idem u Vranje, većina radnika će dobiti posao, razgovaramo sa Nemcima i Turcima, imaće i veće plate. Rešićemo taj problem - rekao je predsednik Vučić.

printscreen/RTS

 

Što se trenutne situacije u BiH tiče, Vučić je istakao:

- Srbija će da radi sve što može da se sačuva mir i stabilnost, mada su potrebni razgovori i dijalog. Za to uvek morate da imate dve strane, nije dobro kada se nešto nameće sa strane. U naredna tri dana, dakle 4. ovde imamo obeležavanje Oluje, tog dana će u Beogradu biti kompletno rukovodstvo Republike Srpske

FBI NIJE UČESTVOVAO U ISTRAZI PROTIV BELIVUKA

- Želim da čestitam specijalnom tužilaštvu i svima koji su radili na pisanju optužnice za Belivuka, svim pripadnicima policije i BIA. Sve što smo radili, gotovo sve sa izuzetkom podrške i pomoći kod nkei dokaza, FBI nije radio ništa, to su bile evropske službe. FBI nas je obavestio za aplikaciju Anon, koju kontroliše CIA. Ne postoji učešće FBI u slučaju Belivuk. Ja sam razumeo Stefanovića da FBI nije radio na lsučaju Belivuk, moguće da je pogrešio i da su novine pogrešile.

Vučić je odgovorio i na optužbe da su se on i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin tajno sastajali sa Veljkom Belivukom.

- Mene je prvo bilo sramota da odgovaram na laži ljudi, da smo se ja i Vulin tajno sastajali u stanu na Zvezdari, kao što smo uradili u slučjau Jovanjica, podnećemo krivičnu prijavu protiv sebe, spremni smo da odgovaramo i spreman sam da sebe unizim da odem na poligraf, ali se nadam i da će neki drugi otići na poligraf da pričaju o finansijama - rekao je Vučić i dodao:

- Zna narod ko se ovde boti protiv kriminala i ko je stao mafiji za vrat. Za nas je interes da mafije ne bude, i kao što vidite ove godine nije bilo mafijaških ubistava ove godine.

Komentari (2)

Loading
Zeljko

01.08.2021 20:10

Vučić je objavio veliki rat mafiji u Srbiji i on u tom ratu i pobeđuje.

Ivana

01.08.2021 23:24

Vučić je stao mafiji za vrat ali svi znamo da Nebojša nije jedini ima još ministara. Hval našem predsedniku na svemu što radi za narod i državu.