ALBANCI POSLALI JASNU PORUKU SRBIMA: Ko se vrati na Kosovo i Metohiju biće pretučen ili ubijen!

Autor: Republika

Vesti

27.07.2021

18:30

Nedavno je srpska povratnica u Đakovcu Dragica Gašić doživela veliku neprijatnist kada je iz povratka iz Kline zatekla obijen i ispreturan stan iz kog je ukradeno nekoliko tehničke robe a među kojom je bila i sigurnosna kamera.

Kancelarija za KiM
Dragica Gašić i Petar Petković

Od povratka u Đakovicu Dragica kaže da je u konstanrnom strahu, te da su joj u nekoliko navrata albanci kamenovali prozor i pretili joj klanjem.

Njoj su iz stana ukradeni ruter za internet, lične stvari i hrana koju je dobila, kao i sigurnosna kamera, saopštila je Kancelarija za KiM.

Krađa kamere je jasna poruka Srbima, da ko pokuša da se vrati ili će biti prebijen ili ubijen i da im povratka nema.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković je rekao da se nastavlja sistemski progon jedine povratnice u Đakovicu Dragice Gašić.

U saopštenju se navodi da je Dragica Gašić danas, po povratku iz Kline i posete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan, ukradeni su joj sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila.

- Maltretiranje koje Dragica doživljava iz dana u dan direktna je posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak ove Srpkinje u svoj stan i Đakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena - ističe se u saopštenju.

- Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbedili da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Đakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan - dodaje Kancelarija za KiM.

Očigledno su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, navodi Kancelarija za KiM, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile, prenosi RTS

- Gde je bila kosovska policija da čuva Dragičin stan? Gde su bile međunarodne misije? Šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Đakovici? Dokle će Dragica Gašić biti meta ekstremista - navodi se u saopštenju.

Ovo su sve pitanja, ističe Kancelarija, na koja ni međunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, "ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić".

- O najnovijem incidentu obavestićemo Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije, a Kancelarija će nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji - zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM.

Komentari (0)

Loading