Mario Spasić: Mora se saznati sve o delovanju mafije!

Autor: Republika

Vesti

26.07.2021

12:52

Savet za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost zaključuje da je objavljivanje informacija i fotografija o delovanju mafije u skladu sa opštim principima prava javnosti da zna šta ugrožava nacionalnu i bezbednost građana i da je informisanost građana osnovno ljudsko pravo.

Promo foto
Mario Spasić

Mario Spasić, generalni sekretar Saveta navodi da su predsednik Republike Aleksandar Vučić i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin postupili u skladu sa opštim prihvaćenim međunarodnim normama kada su naciju obavestili o delovanju mafije.

- Građani Srbije imaju pravo da znaju na koje načine mafija ugrožava nacionalnu i bezbednost građana, kao i to na koje načine se država bori da zaštiti građane. Politička osporavanja ovakvih postupaka predsednika Vučić i ministra Vulina spadaju u neozbiljno političarenje, gde deo političke scene ne razume da je jedno politika, a drugo nacionalna bezbednost. Umesto da se svi udruže u borbi protiv mafije, deo opozicije osporavanjem borbe države protiv mafije zapravo radi za mafiju - zaključuje Spasić.

- Savet poziva državne organe da obelodane imena svih državnih i pravosudnih funkcionera koji su bili pravno, političko i medijsko krilo mafije - stoji u saopštenju.

Komentari (0)

Loading