NEBOJŠA STEFANOVIĆ POKUŠAVA PRITISCIMA DA NAS UĆUTKA! Ministar preti našem listu zbog Belivuka

Autor:

Vesti

25.07.2021

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane i bivši ministar policije Nebojša Stefanović preti tužbom Srpskom telegrafu!

RepublikaFoto: Tanjug/M. NIKOLIĆ
Nebojša Stefanović

U pokušaju da spreči da se profesionalno bavimo svojim poslom direktno je udario na slobodu medija jer smo ga, kako je naveo u pretećem saopštenju, "stavili u isti koš s mafijom".

ŠTA MU TO SMETA

On je izjavio da će sutra podneti tužbu protiv medija koji ga, kako je naveo, predstavljaju kao zaverenika u dosluhu sa zločincima i ubicama, mada je naš list izneo samo gole činjenice i prepustio čitaocima da sami donesu sud. Naši sagovornici se listom slažu da Stefanović na ovaj način pokušava da nam zapuši usta i spreči da se bavimo slučajem koji već dugo potresa političku scenu Srbije. Napominju i da ministar, kao javna ličnost, mora da istrpi kritike i da na njih odgovori argumentima, a ne tužbama i pritiscima.

Stefanović je u saopštenju naveo da pisanje pojedinih medija predstavlja, kako je naveo, direktnu opasnost za njega i njegovu decu.

- Ne bih bio iznenađen da su takve monstruozne laži i napadi došli od Đilasovih medija. Ali da mediji koji podržavaju našeg predsednika i Vladu, znajući da uhapšeni ubica izgovara sve same laži, konstruišu neke njegove reči i mene povežu s mafijom, to neću da dozvolim - izjavio je Stefanović.

Međutim, i posle ovog ogorčenog i pretećeg obraćanja javnosti ostaje nejasno šta je to ministru zasmetalo u pisanju našeg lista. Naime, Srpski telegraf je samo konstatovao da je Veljko Belivuk u svom iskazu koji mu je sugerisao mafijaški konsiljere advokat Dejan Lazarević optužio predsednika Vučića i neke od najistaknutijih predstavnika vlasti, ali ne i tadašnjeg ministra policije.

SAMO INDICIJE

U vazduhu je ostalo da visi i pitanje kako je sa spiska Nevoljinih neprijatelja ispao ministar koji se hvali da je za njegovog mandata počela bespoštedna borba protiv kriminala, između ostalog, i protiv srpskog ogranka "kavačkog klana". Indikativno je, takođe, da ministru manje smetaju mediji koji su Belivukov iskaz objavili kao neosporan nego oni koji su samo postavili logična pitanja proistekla iz tog iskaza. Takođe, on tvrdi da smo "konstruisali neke Belivukove laži" i povezali ga s mafijom, mada ga vođa monstruoznog klana nije pomenuo nijednom rečju.

Svetozar Vujačić, savetnik ministra policije Aleksandra Vulina, smatra da se Stefanović odlučio na pogrešan korak.

- Mislim da će mu to biti loša opcija, pogotovo što njega niko nije direktno povezao sa Belivukom, to su sve indicije. Ko god je poveo hajku protiv medija, loše se proveo, a sudeći prema svom iskustvu, ja mu ne bih to savetovao. Logično bi bilo da on kao neko ko je bio na čelu MUP u vreme kada je Belivuk radio što je radio kaže nešto o tome. On jeste pokrenuo akciju hapšenja, ali ju je sproveo ministar Vulin, koji ih je pohapsio. On je i danas na javnoj funkciji i po zakonu je dužan da više nego običan građanin trpi čak i uvrede - kaže Vujačić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: pixabay.com/UNS

UNS bez odgovora

Srpski telegraf je juče pokušao da dobije i reagovanje Udruženja novinara Srbije na Stefanovićeve pretnje, ali u tome nismo uspeli. Predsednik UNS Živojin Rakočević je bio nedostupan, a nije stigao ni odgovor na pitanje poslato mejlom na više adresa.
Podsetimo, UNS je samo dan ranije u svom saopštenju osudio, kako je navedeno, dovođenje u vezu portala Krik s grupom Veljka Belivuka i konstatovao da je "etiketiranje novinara kao simpatizera ili pripadnika kriminalnih klanova neprihvatljivo i opasno po njihovu bezbednost".

CRNO NA BELO: Šta smo tačno napisali

Srpski telegraf u tekstu koji se bavio Belivukovim iskazom nijednom rečju nije optužio Stefanovića za saradnju s mafijom, već je samo konstatovao nepobitne činjenice. Tekst je u celini ovako glasio:

- Pod njegovom ingerencijom bilo je ministarstvo koje bi, po prirodi stvari, trebalo da se bavi kriminalom i mafijaškim grupama. Tvrdi, inače, da nije znao da je Vučić prisluškivan. Bio je direktno nadređen Dijani Hrkalović (državna sekretarka), čije su veze s Belivukovom grupom manje-više dokazane. U njegovom mandatu "kavčani" su doživeli ekspanziju, a utvrđeno je mnogo slučajeva kada su im visoki policijski funkcioneri pružali zaštitu, vraćali im oduzete automobile, pa ih čak i obezbeđivali s legitimacijama i pod oružjem.

RepublikaFoto: Tanjug

Stefanović zvezda Đilasovih medija

Stefanovićevo saopštenje su Šolakovi i Đilasovi mediji dočekali na prvu loptu i plasirali ga kao udarnu vest. Oni su sve pokušali da predstave kao "rat unutar Srpske napredne stranke", naglašavajući ministrove reči da prema njemu "postoji mržnja od pojedinih interesnih grupa u stranci".
Takođe, ističe se da su "mediji bliski Vučiću" nacrtali metu Stefanoviću i citiraju da je rekao da se "neće predati bez borbe".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading