SILOVALI IH ŠRAFCIGERIMA I IGRALI FUDBAL S NJIHOVIM GLAVAMA: Spasić otkriva detalje o MONSTRUOZNIM zločinima Belivukove ekipe!

Autor:

Hronika

25.07.2021

07:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četrdesetak fotografija od kojih se prevrće želudac jer su na njima osakaćeni i preklani ljudi, monstruozno svedočanstvo o zlodelima za koje je osumnjičena kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikazano je u petak u istražnoj prostoriji Tužilaštva za organizovani kriminal.

RepublikaFoto: Printscreen
Veljko Belivuk i Srđan Lalić

Ali fotografije onih najstrašnijih zverstava i scene brutalnog silovanja polumrtvih žrtava ove kriminalne bande zabeležene u aplikaciji Skaj, a do kojih su naši istražni organi došli, prema rečima Božidara Spasića, bivšeg obaveštajca Službe državne bezbednosti, nikada neće biti prikazane jer su, kako kaže, ravne zločinima koje su činili nacisti, odnosno isuviše uznemiravajuće.

Neke od fotografija se možda neće ni u sudskom postupku koristiti jer su prestrašne. Na njima je prikazano kako radi mašina za mlevenje ljudskog mesa, vidi se kako se u kese za smeće pakuju delovi tela žrtava, kako se potom te kese bacaju u Dunav, a onda i kako po reci plutaju ekstremiteti kada isplivaju navodi Spasić za Alo!, pa nastavlja:

Takođe, javnost neće videti ni fotografije silovanja, na njima se vidi kako Belivukovi vojnici polumrtve žrtve siluju nekim cevima, šrafcigerima, dugačkim štapovima, to su zaista jezivi prizori – podvlači sagovornik, ističući da je od toga možda još jezivije što gotovo na svakoj od fotografija pored preklane i izmučene žrtve koljači poziraju sa širokim osmehom.

To je patološki osmeh ubica, vidi se da nisu u pitanju profesionalne ubice. Tako da sam siguran da će se uraditi i veštačenje psihičkog stanja i zdravlja tih osoba, koje su nakon što nekog zakolju, odseku mu glavu, s tom glavom igrale i fudbal, što je takođe zabeleženo na fotografijama – zaključuje sagovornik.

Inače, iz TOK je rečeno da su sve dokaze uključujući i stravične fotografije mogli da pogledaju osumnjičeni, njihovi branioci, oštećene porodice, kao i njihovi pravni zastupnici.

Pojedini roditelji, kako je precizirao tužilac Nenadić, hteli su da vide samo fotografije svojih najmilijih dok su još bili živi, ali ne i one nastale posle njihovog ubistva i tokom sakaćenja.

NAJZNAČAJNIJI PREDMET U EVROPI

Na fotografijama su Aleksandar Gligorijević Puki, Zdravko Radojević, Goran Veličković Goksi i Milan Ljepoja. Posedujemo i snimke Lazara Vukićevića, ali njih ne možemo da prikažemo jer njegovu porodicu još čekamo da dođe i da im predočimo dokaze – rekao je prvi čovek TOK, i dodao:

Dvojica kolega i ja, koji radimo na ovom slučaju, odlučili smo da vam pokažemo ono što možemo u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku. TOK je od Eurodžasta i Europola dobio posebne pohvale i ovaj predmet je ocenjen kao najznačajniji i najobimniji koji se vodi u Evropi – zaključio je on.

Odsečene glave stavljali između nogu

Na fotografijama koje su prikazane u TOK su zabeleženi poslednji trenuci četiri žrtve, a neke su nastale i neposredno pre njihovog ubistva. Oteti i ubijeni mladići su komadani, sečeni su im udovi, glave… Na njihovi telima su noževima urezivane uvredljive reči, poput: K…c, P…a. Koliko je osumnjičena ekipa bila monstruozna, pokazuju i prizori da su žrtvama odsečenu glavu stavljali na donji deo leđa, između nogu… i da su tako fotografisani, što je slato drugim pripadnicima grupe ili nalogodavcima.

Optužnica u petak

Podizanje optužnice protiv zasad 31 osumnjičenog člana kriminalne bande može da se očekuje u petak, 30. jula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading