Udruženje sudija i tužilaca pozdravilo novi izbor Zagorke Dolovac

Autor: Republika

Vesti

23.07.2021

10:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) pozdravilo je danas izbor Zagorke Dolovac na novi mandat Republičkog javnog tužioca, jer je,kako ona vodi udruženje, svojim dosadašnjim radom pokazala breskompromisnu odlučnost i profesionalizam u borbi protiv svih oblika kriminala.

RepublikaFoto: facebook.com/printscreen

- Podsećamo da Dolovac za sve ove godine od kada je na čelu tuzilačke organizacije, nikada u svom postupanju nije podlegla bilo kakvim pritiscima, pogotovo pojedinih medija, već je postupala isključivo u skladu sa svojim tužilačkim ovlašćenjima, po Ustavu i zakonu - navodi se u saopštenju UST.

Dalje se dodaje da je Dolovac doprinela proširenju sistematizacije tužilaštava i velikom broju novoizabranih zamenika javnih tužilaca, pogotovo od 2016. godine, čime su ojačani kapaciteti tužilačke organizacije, a samim tim i osnažena borba protiv kriminaliteta.


UST posebno podseća da je upravo Dolovac inicirala uvođenje Poverenika za samostalnost Državnog veća tužilaca (DVT), a sve u cilju jačanja samostalnosti postupajućih tužilaca i njihove zaštite od neprimerenih i neosnovanih kritika i uticaja koje ugrožavaju njihovo postupanje u skladu sa zakonom.

- Očekujemo da će Republicki javni tuzilac i u ovom, trećem mandatu, nastaviti da odlučno vodi tužilačku organizaciju i snagom svog autoriteta je štititi od svake vrste uticaja i pritisaka - navodi UST.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading