STRAŠNA UCENA ZA SVE SRBE! Da li ovo znači da za nas nema mesta u Evropskoj uniji?

Autor: Republika

Vesti

11.07.2021

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komesar za proširenje Evropske unije Oliver Varhelji je u Srebrenici istakao da u Evropskoj uniji nema mesta za one koji negiraju genocid.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Oliver Varhelji

Varhelji se danas obratio tokom obeležavanja dana sećanja na žrtve u Srebrenici i tom prilikom je rekao nešto što se može shvatiti kao ucena za Srbiju.

On je tokom obraćanja istakao da u Evropskoj uniji nema mesta za one koji negoiraju genocid i tako izgleda poslao poruku našoj zemlji, da ako želi u EU mora da prizna nešto što se nije desilo i za šta srpski narod svakako nije kriv.

Nema razlika u genocidu, genocid je genocid. Presude sudova su pokazale da počinitelji ne mogu proći bez kazne - izjavio je Varhelji.

Naš državni vrh na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić istakao da u Srebrenici nije bilo genocida, pa sada ostaje da se vidi kako će ova poruka komesara za proširenje EU biti shvaćena u našoj zemlji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Ivan

11.07.2021 11:23

Pa i ne moramo u EU....ako ucenama moramo uci negde onda i ne treba. Sta je sa Nastradalim Srbima, zar nad njima nema genocid...

Odgovori 19 1
Kikimora

11.07.2021 11:27

A zasto treba biti u Uniji. Da bi nas kontrolisali i nametali pravila po kojima cemo ziveti? Nesto ne vidim blagistanje u Rumuniji i Bugarskoj. Unija je zlo.

Odgovori 19 1
sima

11.07.2021 11:40

A šta je sa genocidom u Jasenovcu ,koga mi treba da pozovemo na odgovornost ,koga . Vidite tuđe zlčina , a vaš genocid nad srbima ,jevrejima i romima , ne.

Odgovori 18 1
NATO bombardovanje je genocid

11.07.2021 14:52

☦☦☦ U SREBRENICI SE DESIO GENOCID NAD SRBSKIM CIVILIMA, MLADOJ NEJACI, STARCIMA I DJECOM A IZVEO GA JE NIKADA OSUDJENI KRVNIK, ZLIKOVAC, RATNI ZLOCINAC ... SERO ORIC SA SVOJIM ZLIKOVCIMA I MUHADZEDINIMA KOJIH JE U SREBRENICI UBIJENO NAJVISE IZMEDJU 800 I 1200 A KOJI TU NISU NI SMJELI DA BUDU Genocid u Srebrenici nad muslimanima i da svijecom trazis neces naci

Odgovori 16 1