MOMIROVIĆ SA PREDSTAVNICIMA TAŠJAPIJA: Napreduje izgradnja mosta na deonici Sremska Rača-Kuzmin

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

10.07.2021

13:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas gradilište mosta preko reke Save, gde se odvijaju radovi u okviru projekta izgradnje autoputa Beograd - Sarajevo, a reč je o deonici Sremska Rača - Kuzmin.

RepublikaFoto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC
Tomislav Momirović

Momirović se najpre sastao sa predstavnicima turske kompanije Tašjapi, koja je izvođač radova i s kojima je razgovarao o dinamici posla.

Vlasnik turske kompanije Emrulah Turanli rekaoda su oni tu "na zadovoljstvo građana Srbije i BiH" i da će napraviti ono što je zamisljeno.

- Zahvalan sam Srbiji i predsedniku, kao i vašem ministru od kog imamo veliku pomoć - rekao je Turanli.

U toku su, inače, radovi na izgradnji donjeg i gornjeg stroja mosta, na glavnoj i prilaznim konstrukcijama. Ukupna dužina novog mosta je 1.310 metara, a najduži raspon je 150 metara. Ukupna širina biće 31 metar.

Momirović je zamolio građane za strpljenje zbog radova i narušavanja lokalnih puteva, uz obećanje da sve biti sanirano.

On je ocenio da radovi odlično napreduju.

Do sada su izgrađena 33 stuba, uključujući i jedan rečni, dok je drugi u fazi izrade. Na mostu će biti postavljen zatvoren sistem odvodnjavanja, elektroenergetske i telekomunikacione mreže.

U okviru projekta planirana je izgradnja autoputa dužine 18 kilometara od Kuzmina do Sremske Rače, a radovi će početi u narednim nedeljama, kada izvođač pripremi potpunu dokumentaciju.

Trenutno je angažovano 550 radnika, a vrednost kompletnog posla je 250 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading