VUJOVIĆ: Rešili smo višedecenijski problem Prijepolja, deponija "Stanjevine" sanirana

Autor:

Vesti

06.07.2021

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obišla je danas, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić lokaciju nekadašnje nesanitarne deponije "Stanjevine" u Prijepolju, koja je nakon 40 godina sanirana i rekultivisana.

RepublikaFoto: Ministarstvo zaštite životne sredine/M. VASILE

 Na mestu smetlišta zasađeni su trava i zimzeleno rastinje.

- Ovo je veliki dan za sve građane Prijepolja, jer deponija više neće biti prvi prizor svakome ko se zaputi u ovo mesto, a to je zajednički uspeh svih nas. Hvala svima što ste bili uporni i ukazivali nam na problem koji vas muči decenijama. Nakon radova na sanaciji i rekultivaciji koji su trajali nekoliko meseci, ponosna sam što možemo da pokažemo konkretne i vidljive rezultate našeg zajedničkog rada. U kratkom roku uspeli smo da zatvorimo, saniramo i rekultivišemo „Stanjevine“ i time stavimo tačku na višedecenijski problem građana Prijepolja – rekla je Vujović.

RepublikaFoto: Ministarstvo zaštite životne sredine/M. VASILE

Ministarka je istakla da se decenijama obećavalo saniranje smetlišta „Stanjevine", ali do sada niko nije uspeo da reši problem. Vujović je ujedno zahvalila i rukovodstvu opštine i građanima Priboja, jer su prihvatili da se nakon zatvaranja deponije otpad iz Prijepolja privremeno odlaže na pribojskoj deponiji, dok se ne izgradi transfer stanica u Novoj Varoši, na kojoj su radovi uveliko u toku.

- Trudili smo se u prethodnom periodu da ulažemo i u druge zelene projekte, kao što je zamena kotlarnice u osnovnoj školi „Mihajlo Baković“, ali i projekte saniranja erozivnog zemljišta, kako bi na tim prostorima bili izgrađeni eko parkovi. Sufinansiramo i lančanice na Limu koje će ovu reku učiniti čistijom. Predsednik Vučić nam je dao zadatak da svaki ministar podjednako ulaže u svaki region, i mi u ovaj region ulažemo. Nadam se da ćemo u narednom  periodu doneti još mnogo zelenih projekata. Ali, ne bez svih vas. Moramo svi zajedno da idemo napred i da, zahvaljujući očuvanju životne sredine, unapredimo kvalitet života svakoga od vas – poručila je Vujović. 

RepublikaFoto: Ministarstvo zaštite životne sredine/M. VASILE

Tokom posete Prijepolju, ministarka Vujović je, zajedno sa predsednicom Vlade Anom Brnabić, prisustvovala otvaranju rekonstruisanog mosta u Šarampovu.

RepublikaFoto: Ministarstvo zaštite životne sredine/M. VASILE

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading