GALA OTVARANJE BANJA LUKA FESTA 2021: Koncertom Stefana Milenkovića večeras počinje jedan od najvećih regionalnih festivala

Autor: Republika

Svet

06.07.2021

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banja Luka će od večeras postati bogatija za jedan od najvećih regionalnih festivala, koji će počinje koncertom svetski poznatog violiniste Stefana Milenkovića, nakon čega će uslediti niz spektakularnih muzičkih događaja i nastupa zvezda: Zvonka Bogdana, Amire Medunjanina, Radeta Šerbedžije i portugalske fado dive Marize.

RepublikaFoto: Instagram/banjaluka.fest
Stefan Milenković

Svečanu ceremoniju otvaranja, uz vatromet i brojne zvanice, goste iz javnog života, te mnoga iznenađenja, obeležiće koncert Stefana Milenkovića i kamernog orkestra "Camerata" iz Novog Sada.

Gudački orkestar predvođen maestrom Milenkoviće otvoriće "Banja Luka Fest" premijernim izvođenjem jednog od najbrilijantnijih dela 20. veka - "Carmina Burana" Carla Orfa, u aranžmanu Ane Krstajić. Maestro na violoni izvodiće dela Sindinga, Gershwina, Piazzolle i grupe Queen.

- To će biti novi projekt Carmina Burane, poznate opere, mada bih rekao da je i više od opere. To je jedan scenski događaj koji je napisao Carl Orff prema spisima iz srednjeg vijeka, koji su pronađeni u benediktinskom manastiru u Bavarskoj. Jedva čekam da se popnemo na scenu da zasviramo i zajedno proslavimo povratak normalnom životu - istakao je Stefan Milenković, govoreći o nastupu na prvom izdanju Banja Luka Festa.

Osim fantastičnog line up-a, festival će zasigurno biti upamćen po izuzetno visokom nivou produkcije događaja, na posebno upečatljivoj festivalskoj lokaciji, banjalučkoj tvrđavi Kastel. Kamene zidine tvrđave Kastel prigrliće veličanstvenu koncertnu dvoranu na otvorenom, sa namenskom platformom sa sedećim mestima, zbog čega festival s pravom nosi slogan "Mesto dobrih susreta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading