VULIN SE SASTAO SA JOVIĆEM: Prioritet borba protiv organizovanog kriminala

Autor:

Vesti

05.07.2021

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa srpskim predstavnikom u Ministarstvu bezbednosti Bosne i Hercegovine, zamenikom ministra Nedeljkom Jovićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju saradnje u oblastima od značaja za bezbednost građana dve zemlje.

RepublikaFoto: MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Kako se navodi Vulin i Jović su istakli da je jedan od prioriteta borba protiv organizovanog kriminala zbog čega je jako bitna razmena obaveštajnih podataka o organizovanim kriminalnim grupama i pojedincima koji krše zakon sa obe strane Drine.

- Mi imamo obavezu da unapređujemo međusobnu saradnju i da život građana učinimo sigurnijim i bezbednijim. Koliko je operativna saradnja bitna u borbi protiv organizovanog kriminala primer je i hapšenje Darka Eleza, vođe mafijaške grupe, koji je izvršio najteža krivična dela u Srbiji i BiH - istakao je Vulin.

Kako se navodi, njih dvojica su razgovarali i o unapređenju saradnje u oblasti borbe protiv iregularnih migracija, a najavljeno je i da će u najskorije vreme biti potpisana tri sporazuma između Srbije i BiH - o graničnim prelazima, pograničnom saobraćaju i sporazum o lokacijama na zajedničkim graničnim prelazima.

Jović je, u ime srpskog naroda koji živi na prostoru Republike Srpske, ali i cele BiH, zahvalio Vulinu na psihološkoj i patriotskoj podršci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading