DA JE DOČEKAO PRESUDU, MILOŠEVIĆ BI BIO OSLOBOĐEN: Britanski profesor zaledio Zapadne sile, OVO JE NJEGOVO OBRAZLOŽENJE!

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejms Gau, profesor na londonskom Kraljevskom koledžu, izjavio je za Glas Amerike da presuda bivšim zvaničnicima Državne bezbednosti Srbije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću kojom su prvostepeno osuđeni na dvanaestogodišnje zatvorske kazne za zločine u Bosanskom Šamcu u Bosni i Hercegovini - ostavlja pomešani utisak.

RepublikaFoto: youtube.com/Parovi TV HAPPY
Slobodan Milošević

- Izmenjena je oslobađajuća prvostepena presuda koja im je izrečena nakon prvog suđenja, ali sa druge strane Stanišić i Simatović osuđeni su za ograničeni broj slučajeva u odnosu na ono što je bilo obuhvaćeno optužnicom - ukazao je Gau, preciziravši da su osuđeni za krivična dela koja su mogla biti dokazana van razumne sumnje.

Jedan od razloga što je tužilaštvo želelo da se suđenje ponovi je udruženi zločinački poduhvat - odnosno zavera da se počine zločini i da to poveže sa Miloševićem, navodi on.

- Zato što je Milošević preminuo pre okončanja procesa koji se vodio protiv njega. Sada deluje realno da bi najverovatnije bio oslobođen u tom postupku - da je sproveden do kraja. Zaključak je da presuda Stanišiću i Simatoviću povezuje Miloševića sa zločinima. Sa druge strane - nije bilo uspeha u dokazivanju da su ti ljudi odgovorni za sve zločine za koje je potvrđeno da su počinjeni - rekao je Gau.

Podsećamo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je 1. jula da je osuđujuća presuda bivšim šefovima srpske tajne policije Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću "slika i prilika političkog delovanja Haškog tribunala".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading