PREMLATIO VOZAČA AUTOBUSA I IZBIO MU ZUB PA SE VADI NA PIJANSTVO! Saslušan vandal sa Bogoslovije!

Autor:

Hronika

02.07.2021

08:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veljko Dimitrijević (44) koji je u alkoholisanom stanju fizički nasrnuo na Milana Jovanovića, vozača javnog gradskog prevoza u Beogradu juče ujutru oko 3,30, kada mu je polomio zub, pocepao usnu i onesvestio ga zverskim udarcima po telu, danas je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ

Kako saznaje Republika, nasilniku je određen pritvor do 30 dana, a nadležno tužilaštvo je tu meru zatražilo zbog mogućnosti osumnjičenog da utiče na svedoke. Međutim, to nije bio jedini razlog za određivanje pritvora, jer je Dimitrijević višestruko osuđivan za različita krivična dela. 

Portparol Prvog osnovnog javnog Tužilaštva Ljubivoje Đorđević potvrdio je da su okolnosti slučaja takve da je zamenik tužioca koji je je saslušao Dimitrijevića predložio sudu da ga ostave iza rešetaka. 

- Nakon saslušanja osumnjičenog, tužilaštvo je predložilo da se prema njemu odredi pritvor zbog mogućnosti da će ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom roku ponoviti isto delo - rekao je Đorđević za Republiku. 

Dimitrijević se, kako saznajemo, pred zamenikom tužioca branio da se ne seća svog vandalskog ponašanja jer je bio pijan.

- Ne sećam se ničega, malo sam popio - rekao je Dimitrijević. 

Na drugoj strani, kolege vozača autobusa koje su se zatekle na okretnici na Bogosloviji odakle je trebalo da krenu sa prvim jutarnjim vožnjama kada je pijani, a prema njihovim rečima i drogirani Dimitrijević  zatečene su nemilim događajem. 

- Udarao u izloge, bio je pijan ili drogiran. Onda je seo da sačeka policiju. Kada su stigli, nije mogla jedna patrola da ga privede i savlada, pa su morali  da zovu pojačanje. Taj čovek je bio kao podivljala životinja, to jest zver - prepričavao je jedan od očevidaca za Republiku. 

Pretučeni vozač se oglasio posle saniranja povreda i prepričao je kako je izgledao napad na njega. 

- On je uzeo kantu za smeće, iz betonske je izvukao onaj unutrašnji limeni deo i gađao je autobus broj 104 koji je tu bio parkiran, slomio je prednje staklo, šoferšajbnu. Kanta se otkotrljala, zaustavila se ispred mog vozila, morao sam da je pomerim da bih mogao da krenem. Sagnuo sam se da uzmem kantu da je vratim na mesto, a on se zaleteo na mene i udario me. Pesnicom me je udario pravo u bradu. Od tada se ne sećam ničega što se dešavalo, osim trenutka kad je stigla Hitna - ispričao je Jovanović za "Blic". 

Posle višesatnih pregleda, napadnutom vozaču su konstatovane brojne povrede. Pored pocepene usne i izbijenog zuba, povređeno mu je koleno i trpi bolove po celom telu. Dvojica kolega su odmah pritrčala u pomoć Milanu i podigli su ga sa asfalta, stavili ga da sedne i masirali ga da dođe svesti. Ipak, do dolaska Hitne pomoći nije imao ravnotežu i nije mogao da ustane da hoda. Danas se kako saznajemo oseća bolje, ali je šokiran što je napadnut bez ikakvog razloga i povoda. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading