KRUPNE REČI STIGLE IZ VAŠINGTONA, PREDSEDNIK SRBIJE CENTRALNA LIČNOST: Više dileme nema, VUČIĆ JE UKRAO ŠOU!

Autor: Republika

Vesti

01.07.2021

10:31

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić centralna je figura članka koji je objavio Atlantski savet na svom portalu, otkriva Republika.

Tanjug/S. RADOVANOVIĆ, printskrin
Aleksandar Vučić

U tekst pod naslovom: "Kako je Vučić ukrao diplomatski šou", analizira se multivektorska politika Srbije kada je reč o vakcinaciji i borbi protiv koronavirusa.

- U slučaju Srbije pokazuje se da fleksibilna diplomatija koja se odnosi na vakcinacije, radi. Srbija je mnogo više uradili na vakcinaciji svojih građana od svojih pro-zapadnih suseda poput Severne Makedonije Crne Gore, koje su obe članice NATO - navodi se u izveštaju u kom se analiziraju podaci Srbije kada je reč o vakcinama i vakcinaciji.

printscreen

Kako se dodaje, reakcija Srbije na pandemiju zapravo ilustruje srpsku spoljnu politiku.

- Vučić nije zaiteresovan za svrstavanje bilo na stranu Kine, bilo na stranu Zapada, naročito kada se odnosi Vašingtona i Pekinga zaoštravaju. Vučić veruje da su srpski nacionalni interesi, a što je prioritet na njegovoj ličnoj agendi najbolje ostvaruju kada je zemlja otvorena za biznis sa svima - konstatuje se u tekstu.

Uz, konstatuje se da Srbija nije "stavila sva jaja u jednu korpu", već je nabavila sve dostupne vakcine - Fajzer, Aster Zeneku, Sinofarm i Sputnjik.

Takođe, u tekstu se podseća da je Srbija, zahvaljujući uspešnoj diplomatskoj ofanzivi, uspela da pribavi dovoljno vakcina kako bi čak mogla i da ih donira.

 

 

Komentari (1)

Loading
ana

01.07.2021 16:52

Ovo je bio autentičan performans, od početka do kraja. I scenario, i režija i izvodjenje, 3 u 1. Očigledno, naš Predsednik ima sposobnosti koje nisu ograničene Srbijom i regionom.