Advokat Toma Fila otkriva DA LI ĆE STANIŠIĆ I FRENKI IZAĆI NA SLOBODU

Autor:

Vesti

30.06.2021

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Advokat Toma Fila prokomentarisao je suđenje Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Toma Fila

- Oni su osuđeni samo zato što su znali da se neki zločini dešavaju. Računaće im se vreme koje su proveli u zatvoru, a ostatak zatvorske kazne odslužiće u zemlji koja će naknadno biti određena. Njih dvojica su imali periode kada su mogli da se brane sa slobode, te kada se odbije vreme koje su proveli u pritvoru, ostaće im, ukoliko presuda ne bude promenjena posle žalbe, još nekoliko godina zatvora. Za Simatovića znam da je oko devet godina bio u zatvoru, te će njemu biti određeno da odsluži još tri godine. Dok se ne odluči u kojoj će zemlji služiti kaznu, ostaće u u pritvoru Mehanizma - navodi advokat Toma Fila.

Podsećamo, Stanišić i Simatović su optuženi po četiri tačke optužnice. Terete se za progon, ubistva, prisilno premeštanje i deportaciju Hrvata i Bošnjaka u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini (BiH), od 1991. do 1995. godine.

Oni su, inače, u prvom suđenju koje je okončano 2013. godine oslobođeni krivice po ovim tačkama optužnice, nakon čega su tužioci uložili žalbu. Potom je apelaciono veće 2015. poništilo prvostepenu presudu i naložilo ponavljanje procesa koji je počeo 13. juna 2017. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading