ĐUROVIĆU PLENE HOTEL TONANTI: Tajkunov dug konačno došao na naplatu!

Autor:

Vesti

18.06.2021

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši direktor "Koridora Srbije" poveriocima dužan čak 1,5 miliona evra, koje očigledno nije imao nameru da plati!

RepublikaFoto: youtube.com/SKY PLUS
Dmitar Đurović

Tajkun Dmitar Đurović, nekadašnji direktor "Koridora Srbije", zbog dugovanja poveriocima mogao bi u najskorije vreme da ostane bez superluksuznog hotela "Tonanti" u Vrnjačkoj Banji, vrednog čak 10 miliona evra.

Podsetimo, on je dužan čak 1,5 miliona evra i suočava se sa pretnjama izvršitelja, zbog čega je počeo da paniči. Naime, njemu dosad nije padalo na pamet da izmiri dugove jer je, po starom običaju, pomislio da će i ovaj problem mutnim radnjama uspeti da reši i zataška.

- Zbog veza koje je donedavno imao u policiji za njega doskoro nisu postojali ni pravda ni zakon, ali sad je situacija drugačija, te se i on sam sad brine šta sve može da se desi, a najgora opcija je da mu zaplene hotel - navodi za naš list sagovornik iz Vrnjačke Banje.

O hotelu

- 12.000 kvadrata

- 100 evra najjeftinije prenoćište

- ima spa-centar i kompleks bazena za koje dnevna karta za posetioce van hotela košta 2.000 dinara

- u njegovo renoviranje uloženo 10 miliona evra

Podsetimo, Srpski telegraf je već pisao o basnoslovnoj svoti novca koju Đurović duguje poveriocima, a suma ukupnog duga ide i do 1,5 miliona evra. Iz hotela su opet odbili da odgovore na naša pitanja, dok su nam dobro upućeni sagovornici potvrdili da se dugovanja gomilaju već duže vreme i da vlasnici hotela nisu imali nameru da ih isplate.

- "Tonanti" je jedan od najluksuznijih, ako ne i najluksuzniji objekat u ovom mestu. Na prvi pogled je prosto neverovatno da takav hotel ne plaća svoje obaveze iako papreno naplaćuje smeštaj i sve druge usluge. Ali kada se malo bolje pogleda kako se ponašao i ponaša Dmitar Đurović, to i ne treba da čudi. Jer on se u jednom trenutku zbog veza s tadašnjim ministrom policije toliko osilio da je sebe ubedio da ništa nikom ne treba da plaća - objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Naš list je već pisao da je vlasnik "Tonantija" zvanično Darko Đurović, Dmitrov sinovac, ali da nije neka velika tajna da se, u stvari, radi o stričevom kapitalu i da je pravi gazda on. Takođe, poznato je da je Dmitar milioner i da je bogatstvo uvećao upravo u vreme dok je vodio državno preduzeće.

POBEDA SRPSKOG TELEGRAFA: STOPIRANA GRADNJA LETNJE BAŠTE

Nakon pisanja Srpskog telegrafa obustavljeni su radovi na gradnji letnje bašte ispred hotela, za koju nije data dozvola. Tajkunu koji se doskora bahatio tako se konačno stalo na put i pokazalo da u Srbiji ipak neki red mora da postoji.

Da je divlja gradnja stopirana, potvrdili su nam iz opštine Vrnjačka Banja.

- U skladu sa vašim pitanjem, a nakon provera kod nadležnih odseka opštinske uprave opštine Vrnjačka Banja, na navedenoj lokaciji, bašta hotela "Tonanti", radovi su obustavljeni u skladu sa zakonom - rekli su iz opštine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kralj

18.06.2021 21:36

E da ima suda u ovoj državi, ovaj bi odavno bio u zatvoru, a sva pokretna i nepokretna imovina bila bi mu oduzeta. Zna se na koji način možeš doći do miliona evra, tako da nas zbog toga neće EU, zbog toga što se ljudi preko noći obogatite, a niko za to ne odgovara.