BEZOBRAZLUK VARHELJIJA: Evropski komesar uvredio najveće kompanije Srbije i regiona

Autor:

Vesti

16.06.2021

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropski komesar za proširenje i susedstvo Oliver Varhelji izazvao je danas pravi skandal online na sastanku sa najvećim kompanijama iz Srbije i regiona!

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Prema rečima jednog od učesnika ovog sastanka, komesar Varhelji bio je pozvan na ovaj sastanak u organizaciji privrednih komora Zapadnog Balkana i inicijative WB6 upravo kako bi od vlasnika i direktora najvećih kompanija čuo sa kakvim administrativnim problemima susreću u poslovanju za zemljama EU i kako bi te probleme mogli da reše. 

"Bili smo srećni što smo dobili priliku da komesaru Varheljiju prenesemo sa kakvim se problemima suočavamo i što smo za sagovornika imamo čoveka koji može da i te kako da utiče da ovi problemi reše. Međutim, čim je sastanak počeo Varheljiju je zazvonio telefon, kako smo čuli u vezi sa nekim problem u našem regionu, a posle nekoliko minuta čovek se jednostavno isključio! Bez ikakvog obrazloženja! Samo je ostavio saradnjika da isprate sastanka do kraja. Nije se ni potrudio da čuje bar jednog od nas", kaže jedan od privrednika koji je učestovao na ovom sasatanku.

Privrednici ističu da 16 najvećih kompanija regiona, koje uglavnom sarađuju sa najvećim evropskim kompanijama, zapošljavanju više od 25.000 radinika i da godišnje imaju promet veći od 2,5 milijardi! I da zbog toga smatraju da ne zaslužuju ovakav tretman od jednog evropskog zvaničnika.

"Sramota je ovo! Ako ovakav tretman imamo od komesara EU čiji je posao i da pomogne našem regionu, šta da očekujemo od nekih drugih u briselskoj administraciji. Ukoliko se obistine i najave da će čitav Berlinski proces čiji su projekti nama izuzetno značajni pređu iz Berlinakoji pouzdano i dobro vodi proces u ruke Brisela onda mislim da ništa dobro ne možemo da očekujemo", rezignirano ističe jedan od učesnika ovog sastanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading