ANA BRNABIĆ ISKRENO O DIJALOGU U BRISELU: Pred Vučićem je nemoguć zadatak, pregovaramo sa fanaticima!

Autor: Republika

Vesti

15.06.2021

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću želim svu sreću u današnjoj borbi i svim srcem i dušom sam u Briselu", poručila je premijerka Ana Brnabic uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Ana Brnabić

U Briselu će se prvi put sastati predsednik Srbije i premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti, a Brnabićeva kaže da je danas izuzetno važan dan, ali i da nikada nije bilo manje prostora za pregovore.

- Žao mi je što nisam u Briselu, svim srcem sam uz predsednika, neće mu biti lako, ima nemoguć zadatak i veliku odgovornost. Nikada nisam bila tako zabrinuta kao sada oko stabilnosti i bezbednosti na KiM - rekla je Brnabić za TV Pink.

Ističe da će predsednik Vučić pokušati da napravi prostor za razgovore, tamo gde taj prostor, kaže, ne vidi.

- Pričamo sa ljudima koji su ideološki fanatici, ne vidim prostor u nastavku dijaloga. Ali nijedna zemlja na svetu ne može da zamisli boljeg pregovarača od Aleksandra Vučića. Žao mi je što je tolika odgovornost na njemu - rekla je premijerka.

Ona je rekla i da je samit lidera zemalja Zapadnog Balkana, nedavno održan u Tirani, bio "potpuno nebitan" za prištinsku stranu u odnosu na današnji sastanak u Briselu, za koji su se, veruje, dugo spremali.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Sara

15.06.2021 09:27

Koliko god se Srbija zalaze za nastavak dijaloga albanska strana ne zeli da saradjuje. Ocekujem da ce Brisel uticati na Albance da promene nacin obracanja prema Srbiji

Jeca

15.06.2021 12:29

Tako je predsednice, ne damo Kosovo NIKADA! Puna podrska u borbi za ocuvanje integriteta Srbije!

Neda

15.06.2021 15:28

Samo nek se oni pripremaju, ne znam samo da li se nadaju da će te pripreme ikada doneti njima rešenje ako se u međuvremenu ne urazume

Dragan

16.06.2021 00:31

Mogu da traže priznanje ali su im to samo pusti snovi jer priznanja nema.