BROJKE SVE GOVORE: Održani izbori za mesne zajednice u Vojvodini, ovo su rezultati

Autor: Republika

Vesti

14.06.2021

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da su juče održani izbori za osam gradova za mesne zajednice u AP Vojvodini gde je ukupno birano 89 saveta za mesne zajednice. Vučević koji je ujedno i potpredsednik SNS kaže da je njegova stranka pobedila u 83 mesne zajednice.

RepublikaFoto: FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC
Foto: Ilustracija

Više glasova u apsolutnim brojkama nego 2017. godine

- Kandidati SNS osvojili su ukupno od 809 ukupno 750 mesta,odnosno 92.71 odsto. Savez Vojvođanskih Mađara je osvojio 34 mesta, a nestranački kandidati su osvojili 25 mesta u savetima mesnih zajednica -  objavio je Vučević i naglasio da se što se tiče rezultata u Novom Sada izbori su održani u 42 od 47 mz gde je glasalo 4. 238 građana.

- SNS je pobedila u 39 mesnih zajednica od ukupno 42. U tri mesne zajednice su pobedili nezavisni kandidati. Naši kandidati su osvojili 411 mesta a u procentima 94,27 odsto. Ono gde iskazujemo apsolutno zadovoljstvo je da smo u apsolutnim brojevima osvojili 50 hiljada više glasova nego 2017. godine, dok su nezavinsi kandidati osvojili 18. odsto glasova ili 25 mesta od ukupno 436 - rekao je Vučević i takođe potvrdio da su nezavisni kandidati pobedili u mesnoj zajednici na Limanu 1, gde su osvojili sedam mandata, a SNS 4, na Limanu 3 nezavnisni kandidati osvojili su osam mandata, dok je SNS tri i na mesnoj zajednici Ivo Andrić nezavnisni 5, dok je SNS osvojila četiri mandata.

Nezavisni kaninadati nisu ni Đilasovi ni Jeremićevi

Prvi čovek Novog Sada je čestitao svima koji su učestvovali i poručio da su izbori bila jedna otvorena borba koja doprinosi demokratizaciji našeg drruštva.

- Čuli su se različiti predlozi, ideje i programi i građani su imali koga da biraju. Mi smo zadovoljni izbornim rezultatom kako u Vojvodini tako i u Novom Sadu jer smo povećali broj glasova i jer smo pobedili. Nismo zadovoljni što nismo pobedili u tri od pet na Limanu, ali analiziraćemo rezultate i videti gde treba više da radimo.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Miloš Vučević

Nezavisni kandidati nisu ni Đilasovi ni Jeremića ni opozicionih stranaka, ovo su kandidati koji su sebe predstavili kao nezavisni. Razumeli smo poruku birača da neki žele koncept nestranačkih ličnosti i zbog toga ćemo svavako izvući pouke i raditi na tome da naša stranačka organizacija bude još bolja. Grad Novi Sad je apolutno spreman da sarađuje sa svim mesnim zajednicima. Naša ruka saradnje pružena je i ka onim mesnim zajednicima u kojima nismo pobedili - zaključio je Vučević na konferenciji za novinare.

Nigde nismo osporavali rezultate

On je takođe naglasio da SNS nije nigde nismo osporavali izbore i nismo pravili nikakvu dramu. Nikada nismo radili to što rade drugi i po tome želimo da se razlikujemo. Idemo dalje spremamo se za predsedničke, palamentarne izbore i dobro ćemo izanalizirati sve izborne razulatate i u Vojvodini u Novom Sadu.

Nas konstatano zastrašuju

Vučević je odgovarajući na pitanja da li SNS stoji iza pamfleta i zastrađivanja građana za šta ih optužuje opozicija odgovara.

- Nije bilo nikakvog zastrašivanja. Da je bilo zastrašivanja ne bi bilo ovakvih izbornih rezultata. Pokazali smo da smo politički veoma odgovorni i ništa nismo radili što bi narušilo izbornu volju građana. Nezavisni kandidati nisu ni kandidati ni Đilasa ni Jeremiča ni Marinike Tepić iako su oni danima bili u Novom Sadu. Problem je bilo što mo Andrej Vućič i ja obišli ne izborna mesta nego naše naše stranačke prostorije i to dan pred izbore, a ne na dan kad su izbori . Ali nama ne smeta što je Dragan Đilas bio u Novom Sadu i što je bio Boško Obradović ili Marinika Tepić. Mi nemamo problem s tim, neka rade svoj posao - rekao je Vučević i upozorio da su upravo oni bili zastrašivani i da se vodila užasna kampanja protov nas.

-Vučević se osvrnuo i na pojedine naslove poput “Novosađani protiv SNS mašinerije!. Šta mi nismo novosađani, ja nisam iz Novog Sada. Mi ne smemo da nosimo naše flajere i letke jer nekog uznemiravamo. Jesmo nekad rekli da srugi to ne smeju da rade. Šta ne smemo da nosimo stranačke pakete našim članovima . O kakvoj demokratiji onda pričate.Nemojte da nam zabranjujete da se i mi takmičimo i kandidujemo pa neka građani kažu šta misle. Ponosan sam na ovu stranku i politiku koju vodimo - reako je on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Jovana

14.06.2021 11:50

Građani su svoje glasove dali onima , koji se bore za interese Srbije i njenog naroda , a ne za lične interese

Zeljko

14.06.2021 11:51

SNS i Miloš Vučević rade odličan posao u Novom Sadu tako da i ne čude ove pobede na izborima u mesnim zajednicama.

Milica

14.06.2021 12:03

SNS na celu sa Vucicem svakim svojim delom pokazuje da podjednako brine o svakom gradu, svakom selu, svakoj opstini, svakom zaseoku, svakoj mesnoj zajednici a to narod vidi i na svim izborima joj pruza ogromnu podrsku.

Ivan

14.06.2021 12:06

Idemo još jače i snažnije napred.