OPASNO! OPET UPALJEN METEO ALARM! Neočekivana promena vremena

Autor:

Vesti

12.06.2021

06:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U rbiji će danas biti toplo, na severu pretežno sunčano, u ostalim predelima promenljivo oblačno, ponegde sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom posle podne.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

Žuti meteo alarm, koji označava potencijalno opasno vreme, upaljen je za celu Srbiju, osim Bačke, objavio je Republički hidrometeorološki zavod.

To znači da "vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike", navodi se na sajtu RHMZ.

RepublikaFoto: printscreen/RHMZ

Sparno, vruće, pa pljuskovi, kiša i grad - u najkraćem, ovakav vremenski rolerkoster nas očekuje u nekoliko narednih dana, a prva velika vremenska promena stigla je u petak.

- Promenljivo i relativno toplo, sa mogućim pljuskovima naročito u večernjim satima očekuje nas i u subotu - kaže Meteorolog Marko Čubrilo.

Prema rečima Čubrila subota će ipak biti malo stabilnija nego jučerašnji dan.

- Očekuje se veća temperatura ali i veći pljuskovi sa više oblaka - stoji u objavi ovog meteorologa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading