MILIONERI! Serž Bramerc i Karmel Ađijus uzimali po godini blizu 89 miliona dolara! I NIJE IM DOSTA!

Autor: Republika

Vesti

10.06.2021

17:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni haški tužilac Serž Bramerc, predsednik suda Karmel Ađijus i njihovo osoblje samo za plate i druge "troškove osoblja" ove godine potrošiće čak 88.431.800 dolara.

RepublikaFoto: printskrin
Serž Bramerc i Karmel Ađijus

Ovaj podatak, piše Informer, nalazi se u dokumentu haškog Mehanizma koji je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija usvojio 31. decembra 2020. godine.

Ukupni budžet Haga za ovu godinu iznosi 97.519.900 dolara, pa ispada da Ađijus, Bramerc i ostali na plate troše čak 90 odsto svih para! Ovi milioni jesu glavni razlog, tvrde upućeni, zbog kojeg Bramerc i Ađijus napadaju Srbiju i pokušavaju da produže rad suda.

Serž Bramerc na preksinoćnoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) nije ni krio da mu je jedina ideja i ambicija da maksimalno produži svoj mandat.

- Zadovoljni smo presudom Ratku Mladiću. U slučaju Jovice Stanišića i Franka Simatovića Frenkija očekujem presudu u skorijoj budućnosti i moja kancelarija traži preostalih šest begunaca. Svesni smo rada koji nas još očekuje. Dalje nas čeka bitan rad na slučajevima mnogih Mladićevih saradnika, koji i dalje čekaju da im se sudi za zločine, kao i drugih izvršilaca zločina u drugim zemljama bivše Jugoslavije - rekao je Bramerc, i time potvrdio da mu se još ne menja posao.

Kina: Hag da smanji troškove

Kineski predstavnik u Savetu bezbednosti UN pozvao je haške zvaničnike da smanje svoje troškove.
- Mehanizam (Haški tribunal, prim. aut.) mora da racionalizuje korišćenje svojih budžetskih sredstava. Mora da umanji svoje troškove - naglasio je kineski predstavnik u SB UN.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading