UVODE SE NOVA PRAVILA ZA ULAZAK DECE U GRČKU!? Odluka sutra!

Autor: Republika

Vesti

06.06.2021

05:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekivalo se da će Krizni štab vlade Grčke doneti odluku da se granica za decu, koja moraju da imaju negativan PCR test za ulazak u zemlju, podigne na minimum 10 ili 12 godina, kako je to u najvećem broju zemalja Evropske unije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ

Međutim, na takvu odluku će građani Srbije morati da sačekaju još neki dan.

Očekivalo se i da negativan antigenski test bude alternativa PCR testu za one koji nisu vakcinisani, jer je znatno jeftiniji.

- Njihov sastanak bi trebalo da bude održan sutra, jer su do ponedeljka na snazi stara pravila. Očekujemo da se podigne barem granica za decu ili da se umesto PCR testa uvede negativni antigentski test, to smo tražili jer je PCR test zaista skup - rekao je direktor Jute Aleksandar Seničić.

Podsećanja radi, pravila koja su do nedelje na snazi su da deca starija od pet godina i dalje moraju da imaju PCR test. I za starije koji nisu vakcinisani neophodno je da imaju negativni PCR ne stariji od 72 sata.

Za one koji su preležali koronavirus potrebno je dati na uvid potvrdu da su bolovali od kovida 19 u periodu od dva do devet meseci pre dolaska. To se potvrđuje tadašnjim pozitivnim PCR ili antigentskim testom kojim je virus dijagnostifikovan.

Za sve koji su vakcinisani bilo kojom vakcinom koja se daje u Srbiji, dovoljno je da na granici pokažu digitalni zeleni sertifikat, a bitno je da druga doza mora da bude primljena najmanje 14 dana pre dolaska u Grčku.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading