ODJEKNULO KAO BOMBA! Mediji u regionu opsednuti uspehom Srbije: Nižu se izveštaji o Torlaku i ruskoj vakcini!

Autor: Republika

Vesti

05.06.2021

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest da je Srbija počela proizvodnju ruske vakcine protiv koronavirusa " Sputnjik V" poput bombe odjeknuo je u regionu.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug/AP
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Bilo da je reč o Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini ili Crnoj Gori, gotovo da nema većeg medija iz tih zemalja koji na svojim portalima nije preneo vest o razgovoru predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina kojim je početak proizvodnje "Sputnjika V" i ozvaničen.

Foto: printscreen

Primera radi, zagrebački Jutarnji list posvetio je značajnu pažnju ovoj temi, a u naslovu teksta prenose se Vučićeve reči upućene Putinu na ruskom jeziku - da je ruski lider "istorijska ličnost".

- Poštovani Vladimire Vladimiroviču, velika mi je čast i osobna privilegija da danas uz Vas, uvaženu i veliku povijesnu ličnost, u ime Republike Srbije upravo ja pokrenem proizvodnju našeg rusko-srpskog cepiva - citira se sprski predsednik u izveštaju.

Bosanski Dnevni avaz takođe se bavio ovom temom u članku pod naslovom "U institutu "Torlak" danas počinje proizvodnja vakcine "Sputnik V", a u samom tekstu se ističe da je Srbija postala prva zemlja u Evropi koja će proizvoditi vakcinu ruskog Instituta "Gamaleja".

Foto: printscreen

Kada je reč o Crnoj Gori, na portalu Vijesti objavljen je tekst o početku proizvodnje "Sputnjika V", dok se u tekstu konstatuje da su procene da bi prva vakcina iz "Torlaka" mogla da dođe do punkta za vakcinaciju za desetak dana.

Foto: printscreen

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Jovan

05.06.2021 16:04

Dobro je, sada Rusi imaju svoje nove i materijalne interese u Srbiji koje ce hteti da stite. Jos da počnemo i kinesku vakcinu da proizvodimo...