IZRICANJE PRESUDE RATKU MLADIĆU 8. JUNA! Njegov sin Darko kaže da je dobio veliko obećanje iz Haškog tribunala!

Autor: Republika

Vesti

04.06.2021

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

General Ratko Mladić pojaviće se u utorak, 8. juna, u sudnici u Hagu na izricanju konačne presude, rekao je Srni njegov sin Darko Mladić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Darko je rekao da će i on sam prisustvovati izricanju presude, kao i advokat iz njihovog pravnog tima Peta-Luiz Bagot iz Engleske, prenosi Srpskainfo.

Obećali su mi da će mi dozvoliti da ga vidim… Očekujemo pravednu presudu i da ga puste. Mi ćemo se verovatno videti tamo odmah nakon presude. Ako ga oslobode da odmah ide kući – rekao je generalov sin za Srnu.

Darko je naveo da Peta-Luiz Bagot nije nametnuti advokat, kako su preneli pojedini beogradski mediji, nego je ona savetnik u Mladićevom pravnom timu već duže vreme.

Presuda je zakazana u 15 časova u utorak, 8. juna, biće prenos preko sajta suda, ali odloženo pola sata.

Žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu objaviće u utorak, 8. juna, drugostepenu presudu Ratku Mladiću optuženom za ratne zločine u BiH od 1991. do 1995. godine.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor.

Iz Mehanizma je saopšteno da je zbog izostanka branilaca Branka Lukića i Dragana Ivetića, Žalbeno veće odlučilo da Mladiću samo za ovo ročište postavi advokata Petu-Luize Bagot koja će, prema odluci veća, zastupati Mladićeve interese.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading