(FOTO) DAČIĆ SE SASTAO SA ŠOJGUOM: Snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa

Autor: Republika

Vesti

02.06.2021

19:06

Predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić sastao se tokom zvanične posete Moskvi sa ministrom odbrane Ruske Federacije Sergejom Šojguom.

SPS
Ivica Dačić

Uz saglasnost da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, razmotrene su mogućnosti za dalji nastavak saradnje u okviru strateškog partnerstva između Srbije i Ruske Federacije.

Zaključeno je da je i tokom pandemije zadržan visok nivo saradnje, a predsednik Narodne Skupštine Ivica Dačić još jednom se zahvalio na pomoći koju je Ruska Federacija pružila Srbiji u borbi protiv epidemije, uključujući isporuku vakcina Sputnjik V i njihovu proizvodnju u Srbiji.

SPS

Razgovarano je aktuelnoj situaciji i izazovima na regionalnom i globalnom planu, a sagovornici su se složili se da su snažna saradnja i uzajamna podrška ključni za odbranu zajedničkih interesa.

SPS

Sergej Šojgu ponovio je podršku Ruska Federacija Republici Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Predsednik Narodne Skupštine zahvalio se na podršci Ruske Federacije u vezi sa pitanjem Kosova i Metohije.

Komentari (0)

Loading