DAČIĆ SA LAVOROVIM: Srbija i Rusija će se uvek međusobno podržavati

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.06.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija i Srbija su prijateljske zemlje, koje će se uvek međusobno podržavati, rekao je u Moskvi predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, a nakon sastanka sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim.

RepublikaFoto: Tanjug
Ivica Dačić

Dačić je rekao da je na sastanku bilo reči o bilateralnim odnosima, izazovima i problemima, međusobnoj saradnji i podršci, kao i o regionalnim pitanjima.

- Imali smo dobar, prijateljski razgovor. Lavrov je veliki prijatelj Srbije i srpskog naroda. Pričali smo i o aktuelnim pitanjima njihove spoljne politike i pripremama za susret sa Bajdenom - rekao je Dačić.


Ocenio je da će se neki od tih razgovora verovatno odraziti i na Srbiju, imajući u vidu da će se predsednik SAD Džo Bajden sastati sa partnerima iz NATO, a nakon toga 16. juna sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Ženevi.

- Nama to nameće potrebu da razmišljamo globalno, da vidimo na koga treba da računamo - kazao je Dačić.

On će se sutra sastati sa ruskim ministrom odbrane Sergejom Šojguom i obratiće se poslanicima državne dume.

- Smatram da je to velika čast za Srbiju i mene lično - rekao je Dačić i dodao da nakon toga odlazi u Sankt Peterburg gde se održava Svetski ekonomski forum.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading