PRESUDA RATKU MLADIĆU NAPISANA I PRE SUĐENJA! Šok otkriće iz Haga!

Autor: Republika

Vesti

31.05.2021

10:10

Branko Lukić, advokat generala Ratka Mladića, otkrio je da je njegovom klijentu presuda unapred napisana.

Tanjug/AP

Lukić je istakao da je branilac generala Mladića Dragan Ivetić teško bolestan, a da njemu advokatska komora zabranjuje da prisustvuje suđenjima koja se održavaju video-linkom.

Mehanizam u Hagu i pored toga odbio je da odloži izricanje presude generalu.

Izricanje pravosnažne presude generalu Ratku Mladiću, koje je sudski Mehanizam u Hagu planirao za maj, odloženo je zato što je jedan sudija apelacionog veća preminuo.

Predsednik suda Karmel Adjijus (Carmel Agius) je, kako je iz Haga saopšteno, umesto preminulog sudije Kama (62) u apelaciono veće imenovao sudiju Mustafu El Baža (Mustapha El Baaj) iz Maroka.

- Nema teorijske šanse da je taj sudija stigao da se upozna sa predmetom za tri meseca. Pretpostavimo da je čovek genije, Tesla, i da se upoznao sa predmetom, kada su napisali presudu? Presuda se piše najmanje godinu dana. Kako su stigli u mesec dana da njega upoznaju sa predmetom i da napišu presudu? - pitao je Branko Lukić na TV Pink.

- Ili je presuda napisana unapred? - pitao je voditelj Predrag Sarapa.

- Pa, naravno - odgovorio je Branko Lukić.

Podsećamo, general Ratko Mladić u pritvoru je već skoro 10 godina i u izutetno je teškom zdravstvenom stanju, a posete su mu zabranjene!

 

 

Komentari (0)

Loading