VUČIĆ NE DA KOSOVO: Želimo kompromis, ali neću im potpisati PRIZNANJE NEZAVISNOSTI!

Autor:

Vesti

29.05.2021

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moramo da učestvujemo u dijalogu saPrištinom, ali to ne znači i priznanje Kosova, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sednici Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Aleksandar Vučić

Vučić je rekao da Srbiju čekaju veliki problemi i da ćemo biti izloženi velikim pritiscima.

- Nama 2008. godine, kada su Albanci doneli odluku o stvaranju nezavisne države, a reakcija naše države je bila nikakva, a takvo je bilo i državno rukovodstvo. 2011. smo postavili granicu na Jarinju i danas smo u situaciji koja je užasno teška za nas. Devet godina smo se borili i izborili dokumenta koja su problem za Albance, i zato oni neće da ustanove Zajednicu srpskih opština. I niko na Zapadu se ne uzbuđuje oko toga. Kad bismo izašli iz dijaloga mi bismo bili krivi, iako oni jedini ne poštuju ono što je dogovoreno - naglasio je Vučić, i rekao da mi jesmo deo sveta, ali da nećemo podleći pritiscima.

- Moramo da učestvujemo u dijalogu sa Prištinom. Želimo kompromis, ali neću da im potpisujem priznanje nezavisnog Kosova - izjavio je predsednik.

Podsećamo, sednica Glavnog odbora Srpske napredne stranke održava se u Kombank dvorani, a započela je obraćanjem predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Potom se sednica zatvara za javnost.

Po završetku sednice Glavnog odbora predviđene su izjave za medije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nina

29.05.2021 16:13

Sačuvaćemo naše Kosovo, naši dedovi su ga nama ostavili

Nina

29.05.2021 18:16

Stav Srbije po pitanju nezavisnosti KiM je nepromenljiv, nikada nećemo priznati lažnu i samoproglasenu državu.

Jana

29.05.2021 18:17

Rešavanje pitanja KiM je od izuzetnog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu koji predstavljaju ključ za dalji napredak Srbije, nikad necemo priznati nezavisnost.